RÖKFRI I SNART 5 DAGAR

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej allihopa! Detta är mitt första inlägg här!
Jag har ofta varit inne här på denna hemsidan innan jag bestämde mig för att försöka sluta röka och nu är jag äntligen där. Jag intalar mig själv att jag bestämt mig och att resten av alla dessa jobbiga känslor som jag känner är abstinens. Dessa 5 dagar har varit både svårare och enklare än vad jag trodde. Jag förväntade mig mer "fysiska" abstinensbesvär , något mer konkret som kan liknas vid till exempel hungerkänslor. Men de jag har känt av, och fortfarande känner av är mer av det psykologiska slaget. I helgen har jag känt stark ångest, apati, tomhetskänlor, en stark och djup saknad. Det har känts tomt i magen också, det är svårt att förklara alla känslor men i grund och botten har ingenting haft något som helst värde för mig. Ingenting har kunnat göra mig på bra humör. Jag har varit väldigt likgiltig och allt som en gång betydde något, var roligt, avslappnande,mysigt och betydelsefullt har nu haft en total avsaknad av värde för mig. Ingenting gör mig tillfredsställd... Men dessa känslor har gått som i en berg och dal bana och det har funnits stunder i helgen då jag har glömt cigaretterna för ett tag. Men sen är det som att hela jag skriker efter cigaretter, hela min kropp bara vädjar om det. Jag saknar känslan av att röka. Det första blosset som man drar in, och den tanken får mig att vilja ge upp allt och bara tända en cigarett igen.. Men jag har tänkt den tanken minst 30 gånger per dag nu i 5 dagar och fortfarande så har jag klarat av att stå emot mitt begär. Så jag ska klara detta, jag ska fortsätta kämpa och det vill jag att ni alla här gör! Vi är alla starka som tagit detta steg till ett bättre, friskare och framförallt friare liv utan cigaretter!
En fråga till er alla, hur påverkas sexlusten av att sluta röka? För mig känns det som att den är helt och hållet som bortblåst nu och har varit sedan jag slutade röka. Varför jag undrar detta är för att det har känts som att "om jag tar en cigarett så kommer allting kännas helt underbart, inklusive att min sexlust kommer höjas till det normala". Det är vad nikotinmonstret säger till mig.

KRAM TILL ER ALLA, SLUTA INTE KÄMPA!

Kommentarer

Hej o välkommen hit! Du är

Hej o välkommen hit! Du är verkligen duktig. Du verkar vara en riktig fighter som inte ger upp i första taget. :) Har varit här på loggen ett bra tag o tycker du väl beskriver vad som händer när man slutar röka. Det är jobbigt. Det är tufft ett tag. Men. Det där "ingenting är värt något utom att röka" känslan går över. Det liksom alla de andra psykiska abstinenssymtomen. Det tar lite olika tid bara. När jag nu ser tillbaka på min rökartid så kan jag se på det med saknad ibland men ffa tänker jag att "Usch vad jobbigt det var." "VAD beroende o besatt man var" osv osv. Håll ut. Ta en dag i taget. Skriv av dig här. Man hittar sina strategier. Önskar dig all lycka till. Kram Roxy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se