Dags för plåster...

Igår rökte jag 16 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Så var det dax igen.
Slutade röka 2012 med Champix, gick Bra, höll upp i 8 månader.
Gick dock upp enormt i vikt, typ 8kg, och hade en stressig period på jobbet.
Så 9 månaden gav jag upp, började så smått igen.
Nu är det dock dags att hålla upp, efter en knäskålsfraktur i nov. , kristallsjuka i maj, och nu fått magkatarr/ev. magsår. Känner att rökningen (ca. 15 om dagen) hör katarren värre.
Börjar med plåster 14mg/24tim i morgon, och hoppas det ska fungera.
Hoppas magen tål nicotin i plåsterform ;-).
Kom ihåg detta forum som gav mig stöttning sist gång.

Nån annan här som blivit bra från magkatarr genom rökstopp?

Kommentarer

Hej! Välkommen hit igen då :)

Hej! Välkommen hit igen då :) Du har varit med om mkt. Men nu gör du dig själv en riktigt bra sak. Jag tycker inte du ska bekymra dig så om vikten. 8 kg är ingen katastrof men dessutom är det något du kan ta tag i senare. Så har jag gjort. Har slutat o börjat o slutat o börjat o det har frestat på vikten. Men när jag blev redo tog jag tag i vikten så nu håller jag på att gå ned det jag gått upp. Jag önskar dig stort lycka till med detta. Det är jobbigt ett tag men det är så värt det! Kram!

Tack för stödet,

Tack för stödet, uppskattas!
Nä viktuppgången kan man ju ta för det mesta;-), men sist hade jag 10kg för mycket innan! Denna gången har jag tappat 15kg efter min skada Så räknar med att rehabträningen kan tåla några kilo.
Största motivationen denna gång är att bli av med magkatarren och stressen som denna långa skadeperiod medfört.
Ska bli så härligt om kroppen lugnar sig utan pulshöjande rökning.
Kommer säkert rapportera hur det går, börjar med plåster till morgonen!
Ha det gott alla kämpande härliga!

:) Det gör mkt stödet man får

:) Det gör mkt stödet man får här. Hade också för mkt vikt redan innan. Men skönt att du slipper tänka så mkt på det nu då. Kommer bli härligt för kroppen att få det lite lugnare o slippa all rök o stresspåslag. Du gör helt rätt i att skriva här, det är ett härligt stöd den här loggen (även om det just nu är lite skralt med aktiviteten). Jag ser fram emot att höra hur det går för dig!

Hej Humlan! Egentligen

Hej Humlan!
Egentligen tycker jag såhär nu i efterhand att det är bättre att försöka sluta helt med nikotin på en gång.Dvs ge fasen i plåstren helt.För det förlänger bara lidandet.
Det tar ca 3 veckor med abstinensen i kroppen.Sen blir det bara bättre.Jag använde själv plåster i början,mestav rädsla att må dåligt.Men faktum är att det är precis tvärtom.Så länge man matar kroppen med nikotin.
Du kommer säkert att bli bättre i magen också med tiden
Kämpa på nu.Kram

Hej Humla, Fanny har tyvärr

Hej Humla,
Fanny har tyvärr rätt. Plåstren matar dessutom skräcken för att sluta röka. Du vet känslan; hjälp klarar jag det här osv. Du klarar det här om du vill, men du måste vilja......Hur vet du att du verkilgen vill? Tänk inte så, gör det bara med bestämdhet.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se