Efter 4 veckor fortfarande nikotinfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det har nu gått 4 veckor sedan jag slutade röka och tycker fortfarande att det gått mycket lättare än jag trott.Jag vet också att det kommer andra tider och att faran inte är över men jag kan säga så mycket som att
händer inget dramatiskt på känslosidan kommer jag inte att börja igen. Väntar också på någon form av halsinfektion vilket alla säger ska komma men den tiden den sorgen. Har inte använt något hjälpmedel mer än halstabletter. Den enda gång jag känner mig röksugen är när jag är hungrig för då rökte man ju lite extra för att dämpa den känslan men annars mycket lite nikotinsug. Brukar då ta mina halstabletter som jag alltid har med mig annars lite melon, en banan eller något som sysselsätter munnen en liten stund tills känslan är över. Jag försöker undvika sådant som man eventuellt går upp i vikt med. Måste nog vara motivationen som gör att jag upplever det hittills som relativt enkelt att sluta röka.

Kommentarer

Vad duktig du är. Stort

Vad duktig du är. Stort grattis verkligen!! Tror inte man behöver få halsinfektion, tror aldrig att jag själv fått det när jag slutat röka. Lycka till med allt i fortsättningen. Stor kram!

Grattis till 4 veckor som

Grattis till 4 veckor som icke rökare, så bra gjort av dig.
Så där tänkte jag också då jag slutade första gången 2014- var rökfri i 2 år, började igen förra våren- igår slutade jag igen.
Jag tänkte att jag röker inte, och sen gav jag mig, eller inte mig utan nikotinet lite hopp genom att tänka;
om inget väldigt besvärligt tråkigt händer så söker jag inte.... det hände både det ena och det andra tråkiga under min räkfria tid, jag klarade dessa nedgångar helt rökfritt :)
Kram o lycka till

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se