Beslut

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Rökt min sista cigarett.....igen. Trött på mig själv för att jag har så svårt att bestämma mig. Längesen jag köpte hem nikotintuggummi och det känns som det enda jag tänker på är att sluta röka. Innerst inne vet jag att jag måste ta tag i rökningen för att må bättre efter 30 års bolmande, usch va många år. Måste våga ta steget. Kanske en bra början att skriva av mig här. Läser här och inspireras av alla er som delar med sig.

Kommentarer

Ska ge dig mina bästa tips,

Ska ge dig mina bästa tips, jag kände att desto mer grönsaker jag åt, desto lättare var det för mig att sluta, läste på lite om saken och verkade faktiskt finnas forskning på det.
Lime juice, pressa en halv lime i ett glas vatten och svep ner varje morgon, samma med citron, pressa ner en citron och svep med kallt vatten varje eftermiddag.
Ät broccoli, sallader, kött, potatis, försök hålla dig från ALL snabbmat, dvs McDonalds, mamma scans köttbullar, spaghetti, makaroner osv.

Köp kosttillskott, Magnesiumtabletter slappnar av nervsystemet och är utmärkt när man ska sluta röka(köp dock inte från apoteket utan i någon slags gymaffär, apotekets mineraler tas knappt upp av kroppen).
Ta magnesium varje morgon och kväll, kan rekommendera märket holistic eller thorne.
Köp även omega-3 (dessa kan du köpa från apotek).
Ashwagandha är en kinesisk ört du också kan köpa i kapselform som fungerar EXTREMT bra mot rökning, följ doseringarna och ta inte för mycket.
Gör du alla dessa saker kan du räkna med att det blir så mycket enklare att sova utan cigaretter samt att suget blir mindre, det funkade för mig.

Sist men inte minst kan du lyssna på denna ljudbok, visst, 5 timmar är långt men vad är det i det stora hela om det hjälper dig att sluta röka? Bara att gå lite powerwalks 5 dagar i rad och lyssna 1h per gång. Det är dock viktigt att inte sluta innan du lyssnar denna ljudboken utan fortsätt röka under hela perioden du lyssnar på den.

https://www.youtube.com/watch?v=zd_MTSQ6kNM

Lycka till, detta klarar du LÄTT! :)

Tack för tipsen. Låter

Tack för tipsen. Låter spännande med örten, den har jag aldrig hört om. Lycka till själv ;)

Du ska veta att det går. Har

Du ska veta att det går. Har själv många, många försök bakom mig men imorn firar jag 8 veckor rökfri. Du måste verkligen bestämma dig o stå ut när det är jobbigt o sen hålla nolltolerans i alla lägen. Då går det. Du ska veta att det jobbiga går över fast det inte känns så o sen har du ett mkt bättre, friskare o friare liv som väntar. Gör vad du behöver för att bli fri. Stort lycka till o kram!

Tack för kloka ord och

Tack för kloka ord och grattis till 8 veckor. Bra jobbat :)
Nu ska jag kämpa för jag har BESTÄMT mig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se