Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jag har bestämt mig på nytt!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej kära ni!
Förra helgen blev jag väldigt förkyld och fick halsfluss.. kunde knappt röka utan att hosta lungorna av mig, men trots det kämpade jag mig igenom mina ciggarettider.
Där och då insåg jag hur man kan låta något som en cigg kontrollera en? Varför ska jag låta en cigg ta över mig?
Jag slutade 2014 och lyckades hålla upp i 11 månader, men fall tillbaka när jag var utomlands med pojkvännen. Igår var första rökfria dagen, jag är lite orolig över att detta bara är en kort period då jag är sjuk och minns hur ont det gjorde att röka nu när jag har halsfluss. Min sambo jobbar ute och är hemma varannan vecka. Jag är orolig att jag faller tillbaka den veckan han är hemma.. har ni erfarenhet av att bo ihop med någon som röker när ni ska sluta?
Ge mig alla tips ni har

Kommentarer

Det där med rökande Sambo gör

Det där med rökande Sambo gör saken mer komplicerad. Har du bet honom att sluta röka inomhus? Ska jag dra den att om han älskar dig så kommer han att vilja hjälpa dig.
Det är väldigt viktigt med hem som ett rökfri zon där du kan samla krafter på nytt. Hoppas att han lyssnar och förstår. Jag har en icke rökande fru som gör hela saken bra lättare.

Jag slutade men hjälp av

Jag slutade men hjälp av boken Äntligen Ickerökare!

Den fungerade för mig. Tycker du om att läsa kan det vara något? :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se