Ingen effekt

Jag har nu ätit Champix i snart en vecka och är väldigt undrande. När kan man förvänta sig att känna någon effekt av tabletterna. Är det inte meningen att man skall känna sig mindre röksugen? Har än så länge inte märkt någon förändring. Att röka är precis som vanligt.

Kommentarer

Du borde snart märka en

Du borde snart märka en skillnad när du väl börjat med den starkare dosen. Det jag märkte var att det inte gav nåt att röka. Hade kunnat röka bara papper och inte märkt nån skillnad och det kändes helt meningslöst att ta en cigg. Visst dämpades suget också men man får alltid kämpa för att komma ifrån beroendet. Håll ut och fortsätt kämpa! Lycka till och kram :)

Tack Tant Grön. Jag får väl

Tack Tant Grön. Jag får väl ge mig till tåls några dagar till. Förstår ju att det inte är någon mirakelmedicin och att jag måste kämpa själv också men någon effekt vill jag ju ha. Just nu tycker jag att jag röker mer än vad jag gjorde innan jag började med tabletterna. Jag får väl se hur det går.
Kram

Hej Lenina! Jag förstår att

Hej Lenina! Jag förstår att du blir besviken o orolig. Men det har inte gått lång tid, ge det lite mer tid. Jag är rätt säker på att det kommer funka precis som det ska mkt eller ganska snart. Du äter väl inte heller högsta dosen än? Ta det lugnt bara, det kommer. Håll oss uppdaterade! Stor lycka till kram från Roxy

Att du röker mer är nog en

Att du röker mer är nog en psykologisk grej inför rökstoppet. Det tror jag att jag också gjorde. :)

Tack så jättemycket för era

Tack så jättemycket för era kommentarer. Man blir ju lite undrande och ett tag trodde jag att jag hade fått sockerpiller. Jag började med den höga dosen igår så jag får väl ge det några dagar till. Skjuter fram mitt rökstopp till 1:a maj. Ett jämnt och bra datum.
Grattis Roxy till dina 3 veckor och ha en riktigt skön och rökfri semester.
Tant Grön, jag tänkte faktiskt att det kanske var psykologiskt. Skönt att höra att du är inne på samma spår.
Tack och kram till er båda

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se