Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Hejsan

Min erfarenhet är att det egentligen inte är cigaretten som är huvudproblemet. Det är nikotinberoendet som är det verkliga problemet. I alla fall för mig. Jag har gjort otaliga försök att sluta med hjälp av plåster, tuggummi och portionspåsar med nikotin. Men har alltid börjat röka igen också. Tagit nya tag men misslyckats. Det verkar som att så länge jag matar mitt nikotinberoende så spelar det ingen roll. Jag intalar mig själv att någon cigarett emellanåt är ok.

När jag kom underfund med det (mycket tack vare Allen Carrs bok "Äntligen icke-rökare") så började jag i andra änden. För det första skulla jag inte försöka sluta röka, jag betämde mig för att jag nu skulle sluta röka.
Först sluta helt med nikotin i någon form. Enligt boken skulle det ta ca en vecka med fysiska abstinensbesvär och sedan ca tre veckor innan man är helt avgiftad. Det stämde. De tre första dagarna var tuffa med snurrig skalle, kände mig konstig, fladdrig och trött. Sedan klingade av och jag började fungera.Jag valde att sluta en semestervecka utan krav, vilket var klokt, sett i efterhand. Därefter hade vi en kanonsemester som du kan läsa om i min logg. Jag mår som jag tänker, så jag fokuserade på att glädja mig varje dag över att jag inte var tvungen att dra i mig skitig rök.

Därefter fick jag jobba med mina invanda reflexer att röka, mina förevändningar och hjärnspöken tills de också klingade av och jag insåg hur löjliga de var. Ingen av mina påhittade orsaker till varför jag rökte var sanna. Det var bara självrättfärdigande konstruktioner för mitt beroende.

Kommentarer

Jag slutade också tvärt helt

Jag slutade också tvärt helt utan någon nikotinersättning. snart 8 månader sedan, visst kan jag ibland (fast mer sällan) känna nikotinmonstret, jamen ta EN cigg bara, det är du värd och nu VEET du ju att du kan sluta.. sicken liten jäkel va?? Nej aldrig aldrig mer.. jag vågar ärligt talat inte prova, tänk om jag blir fast igen, törs inte riskera det.. och sedan tycker jag det är fantastiskt skönt att inte behöva känna stressen av att röka igen.. jag slipper röka.... underbart!
jag tror du är på rätt spår. skippa nikotinet!
Kram från Ruby

Tack för en vettig

Tack för en vettig beskrivning.Men det tog ett tag innan hjärnan kom underfund med detta ha ha=) åtminstone för mig=).
Svårare än så är det ju faktiskt inte.
Någon sa till mig att man måste misslyckas 7 ggr innan man till slut och definitivt slutar..kanske stämmer.=)

Jag tror du pekar på nåt

Jag tror du pekar på nåt viktigt där. Att sluta röka är definitivt medan ett försök att sluta är till intet förpliktigande.

Japp visst e de så. Varenda

Japp visst e de så. Varenda gång jag försökte med nikotinpreparat trillade jag dit igen.

Håller helt med, den riktiga

Håller helt med, den riktiga boven är själva nikotinet. Loggen dräller med personer som har trillat dit igen då de inte har blivit av med giftet.

Reklamen för nikotin tuggummin odyl har inget med realiteten att göra

Tack för dina kloka ord!

Tack för dina kloka ord!

Hej Cignot, Kikade in här för

Hej Cignot,

Kikade in här för att se hur det går för dig och blev så glad för att du lyckades ta dig förbi 1000-dagars spärren, såååå grymtjobbat!

Du har varit en stor källa och ett bra stöd för oss andra vacklande, jag lyckades själv tillslut bli helt rökfri men är här pga ett återfall. Men nu vet jag vägen och kan hitta tillbaka till stigen, så den här gången ska jag hålla mig där när jag väl är tillbaka. Kram och lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se