Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Har en idé

Har förstått att det är fler än jag som vill försöka få hjärnan att inte vilja röka. Det handlar ju väldigt mycket om dålig vana. Hur skall man då få själva tanken/skallen att vilja avstå från cigaretter.
Om man uppfann en cigarett där man fick en liten elektrisk stöt varje gång man tog ett bloss så skulle kanske hjärnan automatiskt undvika denna obehagliga känsla. Man vet ju att man undviker t.ex att ta i något som är statiskt. Hjärnan har lärt sig detta. Nån mer som tror på denna vansinniga idé? Kanske något att ta patent på?

Kommentarer

Hihi vilket underbart

Hihi vilket underbart experiment.. bilder på förstörda lungor, texter om dödlighet mm har ju inte hjälpt så varför inte en stöt vid varje bloss.. mina första cigaretter i ungdomen hostade jag mig igenom ändå så skulle jag röka.. efteråt satt jag på backen och kunde inte stå eller gå och så mycket skäll som man fick. Är föräldrarna insåg att man rökt haha ändå så skulle man röka.. jag vet inte.. hur kan det vara så jag vill programmerat... trots vad det kostar och trots farorna.. hade det hjälpt om man hade fått en stöt? Vet inte :) tror inte dina cigaretter bli populära i alla fall ;)

Tänkte väl mig det mer som en

Tänkte väl mig det mer som en slags hjärntvätt. När man var ung och, som du mycket riktigt skriver, så satt man och mådde illa och var yr i huvet men då ville man ju träna upp sig själv i att röka. Nu VILL vi sluta och UTAN den viljan så hjälper det nog inte om man får en stöt när man röker. Då väljer man ju vanliga cigaretter istället. Ja det var en idé i alla fall. Nöden är ju uppfinningarnas moder. Bara nu ingen snor min fina idé och gör pengar på den. HiHi

Hihi om någon gör det så får

Hihi om någon gör det så får du tänka den där den kom jag på :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se