Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Extrem abstinens....igen...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Har skrivit här några gånger men alltid inför rökstopp. Eftersom jag fortfarande är här så anar du möjligen att det här med rökstopp inte har lyckats för mig. Nu är det ett nytt försök, men inlägg här efter rökstoppp o nu fem rökfria dagar, just nu, 99 orökta cigg. "Bra jobbat", kanske du tänker. Möjligen men trots plåster med högsta nikotinhalt har min hjärna fått spader och har mycket svårt att fokusera på annat än cig. Extremt jobbigt!! Vet ju att ett återfall innebär två bloss då cig smakar himmelskt gott men sen åter i att dra i sig illaluktande giftrök för 1.500 kronor per månad, en USEL investering för mig som också har hört läkare antyda något om KOL....

Nu har jag skrivit av mig. Alla tips på hur amstinensen kan motverkas är välkomna. Inte minst om du vet hur man får den delen av hjärnan som VET en massa kloka saker att segra över den andra, mörkare delen som fortfarande vill få i mig rök... *suck*

Kommentarer

Du vill inte prova Champix?

Du vill inte prova Champix? Det dämpar abstinensen bra. Dessutom blir man ju helt nikotinfri. Utan Champix hade i alla fall jag haft svårt att klara det. Lycka till :)

Tack för stöd o tips. Förut

Tack för stöd o tips. Förut ville jag sluta enligt Allen Carr-metoden utan nånting. Misslyckades. Nu kör jag plåster. Hade nog testat champix om någon vänlig doktor hade tipsat om det ...men kör så här nu. Ska fråga om det ifall det spricker ...nu..

Hej Peter! Skaffa appen

Hej Peter!
Skaffa appen RÖKFRI,den är bra och användbar.Bra att hitta nåt att "pilla med" händerna i början ha ha.korsord och en jävla massa läkerol=)) promenader drick vatten och ät regelbundet,för blodtrycket och blodsockret kan svaja lite första veckorna..
Du grejjar det här..
Kämpa på nu.Hejja dig!!=)

Och du.. ta en dag i taget

Och du.. ta en dag i taget och djupandas ibland.=)

Hej! Jag har ätit Champix

Hej! Jag har ätit Champix (vill dock inte påstå att det tagit bort all abstinens för mig men åtminstone trubbat av den), sen kör jag med saltlakrits i alla former, ju starkare desto bättre. Lycka till!!!

Hoppas du tar dig igenom

Hoppas du tar dig igenom detta nu.. finns ingen återvändo bara att säga till sin kropp NEJ jag skiter i att ni vill ha cigaretter men jag vill inte röka.. det är plågsamt men Ebbas ut så småningom massa pepp och bättre med champix än cigaretter

Som jag skrev i mitt senaste

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så är det svårt att bli fri om man fortfarande tillför nikotin i någon form. Det av den enkla anledningen att vi röker därför att vi är nikotinberoende. Inte för att det gott att röka. Tvärtom. Det enda cigaretten gör är att lindra abstinensen från cigaretten innan.
För att lyckas var i alla fall jag tvungen att börja med att sluta tillföra nikotin. Att bryta beroendet var nyckeln till att bli rökfri. Så länge jag underhöll mitt nikotinberoende med plåster och tuggummi så började jag röka igen efter ett tag. Nikotinabstinensen går över efter några dagar, sedan är man på rätt väg.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se