Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Minska ner på nikotinplåster - återigen abstinensbesvär

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Kikar in här lite snabbt.
Det går fortfarande upp och ner. Blir inte riktigt klok på hur fort humöret kan ändras, jag känner inte igen mig men samtidigt gör jag det. Under puberteten, då jag blev diagnostiserad med borderline och mådde riktigt dåligt - det är så jag är nu, haha. Det är hemskt. Det är hemskt att behöva genomlida detta. MEN det är mitt eget fel, det Var JAG som tände den där första ciggen, det var JAG som fortsatte och då får jag skylla mig själv.

Jag är ju en missbrukare, av nikotin. Problemet är inte längre att låta bli att tända en cigg, utan det är att inte få i mig tillräckligt med nikotin. Jag klarar mig inte utan mina plåster, som fyller på nikotindepån i kroppen med ett jämt flöde under dygnet. Tar jag bort plåstret eller glömt byta - då bryter jag ihop, gråter och skriker. Förändras förändras totalt utan mitt nikotin! Försökt minska ner nikotinintaget, från 10,5 mg /dygn till 7 mg. Men det är jobbigt. Känns som jag är på ruta ett igen, upplever abstinensbesvär utav helvete och mår skit. Återigen ska jag genomlida abstinensens biverkningar och det får mig att vilja ge upp.

Men jag kommer inte ge upp. Måste dock sluta med plåstrena nu snart, då man ska bara använda dem max 10 veckor. Får dessutom utslag av dem, har kroniska nässelutslag sedan ett par månader tillbaka samt psoriasis. Använt dem snart i 7 (7veckor rökfri idag/fredag!!). Köpt tuggummi, men mår illa av dem och tycker de smakar skit. Ska testa med ecigg men är rädd att jag kommer bli beroende av den också. Men jag försöker ta en dag i taget och jag är hellre just nu beroende av hjälpmedel med nikotin i istället för cigaretter, som är så mycket farligare än själva nikotinet. Sen får jag väl gå på rehab när jag ska trappa ner och sluta med nikotinet ;)

Någon som också har problem med detta? Att ha svårt att sluta med själva nikotinet men inte ciggen? Vet att många har svårt, så ni kanske har några bra tips! Behöver alla råd jag kan få!!

Kommentarer

Jag undrade om jag var

Jag undrade om jag var manodeppressiv när jag hade slutat röka.. ena dagen sååå deppig andra dagen sååå uppåt.. jag höll på att bli helt knäpp.dessutom sov jag inte.. en depression fick jag nog men jag pendlade mellan hög och låg att jag höll på att bli tokig..

Jag överlevde tillslut..
Vill knappt se bakåt.

Jag slutade utan några preparat alls

Jag delade plåster, ja mest

Jag delade plåster, ja mest för att det var för mycket nikotin på en gång och att jag fick hjärtklappning...
För din del med den abstinensen låter det mer som om du skulle behöva klippa av ett hörn, vänta några dagar och sedan klippa av nästa hörn etc. Snart är du nere på 7 mg ;)

Först av allt, du är

Först av allt, du är jätteduktig. En riktig kämpe. Sen tänker jag att du kanske skulle behöva prata med någon? Har du någon att vända dig till? Om du behöver så behåll nikotinmedlen o försök hitta något som passar men passa dig noga för e-cigg. Jag har använt det. Det är farligt o inte bra. Alldeles för likt rökning. Passa dig också för spray som också är väldigt beroendeframkallande. Gör som ovanstående skrivare säger o minska långsamt, långsamt. Det bör inte kroppen reagera så starkt på. Kom ihåg också att ta hand om dig så väl som möjligt. Motion hjälper väldigt bra mot nikotinabstinens. Kan göra underverk för både kropp o själ. Sen tror jag det är viktigt att du tänker på mat o sömn o sociala kontakter o att du är extra snäll mot dig själv o unnar dig lite extra belöningar, det är du värd. Kram o lycka till! Fortsätt att ta hjälp av loggen, det hjälper.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se