Tredje dygnet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tanken på cigaretter slog mig direkt när jag vaknade imorse. Har sedan dess funderat fram och tillbaka på om jag ska handla cigaretter eller inte. Just nu känner jag att jag vill röka och att jag tycker om att röka men jag vet hur besviken jag kommer bli på mig själv om jag köper cigaretter. Jag vill vara rökfri men det här är svårt. Känner hur min hjärna försöker manipulera mig själv till att röka och ska jag vara ärlig så saknar jag det. Jag saknar att gå ut och sätta mig och tända en cigarett. Allt som rör sig i mitt huvud är cigaretter och rökning. När blir det bättre? Känns hopplöst. Har vid flera tillfällen tidigare klarat mig till dag fem då suget alltid tagit över. Känner mig uppgiven som har suttit i flera timmar och bara tänkt på rökning och cigaretter och att jag lika gärna kan gå och handla cigaretter eftersom jag säkert ändå kommer ha svårt att stå emot det, om inte annat på dag fem. Hur länge är det såhär skitjobbigt??!

Kommentarer

Förstår dig så väl. Det är

Förstår dig så väl. Det är jobbigt den första tiden. Det är minut för minut, timma för timma som gäller. Men dom värsta sugen brukar ju gå över på några minuter. Om du slutar helt utan hjälpmedel så sägs det att dom första 10 dagarna är värst, så du är på god väg. Enligt expertisen så är det ju vanans makt som är så svår att bryta.
Man röker för att man har tråkigt, för att trösta sig själv, för att man firar något m.m.
Läs och skriv här på bloggen när det känns svårt. Det hjälper att sätta ord på sina tankar.
Kämpa på nu och lycka till! Du klarar det här.

Härda ut, avvärj tankarna och

Härda ut, avvärj tankarna och låt inte hjärnan få börja spela martyr och plåga dig med ciggtankar hela tiden. Du tänkte inte på cigg hela tiden när du rökte, så varför ska du tänka på det hela tiden nu. Ju mer du avvärjer tankarna, ju snabbare går det över. Rör gärna på dig också. Jag tröståt första två veckorna, vilket hjälpte mig. Men syntes ganska snabbt på vågen också :)
Du fixar det här, kram!!

Ge inte upp.. då blir

Ge inte upp.. då blir tankarna ännu värre nästa gång du ska sluta röka. Vad du än gör så skaffa zybahn eller champix eller annat nikotinersättningsmedel absolut inte cigaretter. De här tankarna har drabbat oss alla och även om du drar täcket eller kudden över huvudet ringer ju tankarna i öronen ändå.. säg stopp... om jag tar den där ciggen vad händer imorgon då? Då får jag samma tankar igen. Det tar aldrig slut förrän kroppen inser hon gör inte som vi säger hon hämtar inga cigaretter då dör tankarna ut så småningom.. men de kommer poppa upp då och då. Jag får dem nu som du är så stark nu en cigg med den kompisen fixar du.. de försöker alltid och då har jag ändå varit rökfri 109 dgr

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se