Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

36 dagar rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det var ett tag sedan jag skrev här.

Jag är ännu rökfri, fick dock ett återfall (litet) inför en tentamen den 3/3, men slutade direkt efter tentamen och har nu alltså varit helt rökfri i 36 dagar!

Mitt humör är upp och ner. Mår dåligt som faaaan vissa dagar, då vill jag helst inte prata med någon eller göra något alls, vissa dagar gråter jag nästan och känner mig väldigt nere och vissa dagar är som vanligt. Det har blivit bättre iaf, känner att röksuget är i princip borta (har fortfarande nikotinplåster) och vanan (som är allra svårast att få bort) börjar sakta men säkert bli annorlunda, och min hjärna börjar acceptera att jag inte röker ;)

Visst är det fortfarande otroligt jobbigt, men långt ifrån hur det var första två veckorna, och tredje veckan var också tuff. Nu har jag ju varit rökfri i 5 veckor, och jag är så stolt!!

Det har verkligen varit en tuff månad, hela mars bjöd på 4 tentor och ett högskoleprov. Och det klarade jag galant, dock väldigt mycket stress, ångest och lite panikattacker pga att jag vill prestera bra och vill såklart få mina hp så jag kan få studiemedel. Detta klarade jag utan att röka en enda cigg! Känner att - klarar jag detta, så klarar jag andra tuffa situationer som sker i livet, utan att behöva röka. Ett stort hinder som jag klarat av, ett mål som är uppfyllt!

Detta är det längsta uppehåll jag haft. Och det kommer hålla livet ut, måste motstå hjärnans "kraft" som säger till mig och påminner mig då och då att jag behöver nikotin, att en cigg skadar inte, osv. Vill inte börja igen, men en del av mig vill.

Dock behöver jag hitta något att belöna mig med, som t.ex en lyxig kopp kaffe (islatte exempel), ett nytt plagg etc - efter att jag gjort något bra! Skrivit en tenta, städat osv. För min hjärna blir belönad med cigg oftast efter en tenta, städning, ja i princip efter allt!

Kommentarer

Hej o stort grattis! Det

Hej o stort grattis! Det låter ju toppen detta. Se till att hålla nolltolerans i fortsättningen bara, det är så himla lätt att trilla dit annars. Önskar dig välkommen hit o stort lycka till nu då. Njut av solen o rökfriheten o allt som är bra i ditt liv. Kram!

Ps. Läste nu ditt andra

Ps. Läste nu ditt andra inlägg om alla problem du har o haft. Det innebär ju att du är ännu duktigare o kan känna dig ännu mer stolt över detta! Det är en rejäl bedrift du åstadkommit. Fortsätt att ta hand om dig på bästa sätt o fortsätt ta hjälp av loggen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se