Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 5, allt känns lite lättare

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag har jag varit produktiv: tvättat, städat, tränat, jobbat.
Tror att knepet för mig att inte röka är att hålla mig väldigt sysselsatt så att jag inte hinner tänka på cigg och tycka synd om mig själv. Det har känts jobbigt till och från idag men om jag jämför med mina 4 första dagar så ser jag en förbättring :)

När jag inte har röksug så känner jag mig duktig och snäll mot mig själv som slutar.
Problemet är NÄR jag har röksug. Känner så starkt att jag verkligen vill/måste röka och att det absolut inte är någon idé att sluta, att jag trots allt tycker att det är värt att röka eftersom att jag tycker om det så mycket och "förtjänar" att njuta av ett par cigg om dagen. Sen när suget försvinner så känner jag tvärtom att jag redan mår bättre av att inte röka och att det är så värt det.

Jag hoppas att jag inte får ett röksug när jag typ är med några som röker eller råkar vara inne i en kiosk eller något. Just eftersom att jag för stunden inte kan tänka logiskt eller långsiktigt så är jag inte säker på om jag skulle kunna stå emot..

Ska vara hemma och ta det lugnt ikväll. Känns lite tråkigt att inte kunna gå ut som jag brukar men samtidigt är det inget alternativ eftersom att jag vet att jag inte skulle kunna hantera min abstinens i utesammanhang

Hoppas alla ni får en fin Fredag!

Kommentarer

Förbered dig hårt mentalt för

Förbered dig hårt mentalt för det där kommer hända. Tänk på alla fördelar ladda ner appen rökfri från 1177 tänk vad händer efter den där ciggen.. tankarna kommer komma tillbaka det blir aldrig bara det sär
Blosset.. det blir fast i ett tvångsmässigt begär.. rökning är i te frihet att få välja själv är frihet..
massa pepp att SU står emot gömma dig kommer inte hjälpa.. vi måste stå emot alla monster ❤️

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se