Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ciggtankar

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ok, jag tänker en del på cigg ändå. Inte att jag är sugen på att gå ut och ta en. Nej för fan, jag vet att det kommer smaka riktigt illa efter det här uppehållet. Jag kommer att hosta, det kommer lukta illa, nej jag vill verkligen inte. Men jag tänker på dem väldigt mkt. Jag är rädd att börja om igen. Jag känner stunder av hopplöshet, då jag slutat många ggr förr och alltid börjat om igen. Jag är rädd att jag aldrig kommer ta mig igenom det, utan att jag i en svag stund tar en igen, och så drar det igång...
Hopplöshet är rätt ord, det känner jag ofta. Jag har inte klarat det förr, varför ska jag göra det nu?
Det gäller att hålla sig ifrån den där lilla lilla lurciggen som står och passar i buskarna. Den där "bara ett bloss är ju ok"-ciggen. Den där festciggen eller "nu mår jag så dåligt så nu är det ok"-ciggen. Den där "jag har klarat mig så länge, så en gör ingenting"-ciggen.
Åh, vad jag beundrar er som lyckats sluta och som INTE börjat om!
Jaja, en till rökfri dag står på schemat. Idag ska inte den där lurciggen få grepp om mig igen iaf..

Kommentarer

Så väl jag känner igen mig.

Så väl jag känner igen mig. Man hittar alltid en ursäkt för att få ta en cigg. Men vi får inte ge upp. Jag har rökt hela mitt liv och känner nu att jag vill leva resten av mitt liv utan cigaretter. Jag tycker faktiskt att både du och jag är tappra kämpar. Vi ger oss inte. Eller hur???

Kram från medkämpen

De där tankarna kommer

De där tankarna kommer förfölja oss lääänge

Jag hade i säkert 2 veckor köp ett paket rök en cigg och lasta resten.. säkert för att jag eldade upp de jag hade kvar i mitt paket när jag slutade :) mitt svar på min tanke var javisst men den här tanken kommer komma tillbaka om och om och om igen.. tillslut kommer jag få åka runt och samla ihop alla paket jag kastat hihi..

Ja. Det är tankar vi kommer

Ja. Det är tankar vi kommer att ha. Tror det är lika viktigt att OM och jag säger OM ett återfall en kväll sker är det viktigt att förstå att man måste vara stenhård för att inte falla tillbaka men att se det som ett återfall! Och inte ett krav på att röka igen! Men nu är du stark och fortsätt att tänka på att du vill vara och framförallt ÄR rökfri!!

Fyra månader och jag känner

Fyra månader och jag känner ändå så väl igen mig i det du skriver. Det har absolut varit mycket lättare en tid men just nu är det jobbigt igen. Så sant det Eilah skriver: att inte ge efter OM man skulle trilla dit en gång. Vi kämpar på för det är ju så värt det!!!

:-D Roligt! Ordet "lurciggen"

:-D
Roligt!
Ordet "lurciggen" borde du ta patent på :)
Och det du skriver är ju så sant. Är inne på dag åtta, och lätt ät det ju inte. Men det kommer att bli lättare. Och även om det inte är lätt är det ju rätt. Det vet jag - vi - ju!
Lycka till, kämpa på!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se