Börja om från början....

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Ja då var det dags att börja om från början igen. Denna gången höll jag mig rökfri i 3 veckor sen blev det någon sorts kortslutning i hjärnan. Jag blev sjuk i influensan och mådde riktigt kass. Vet inte riktigt vad som hände men orken och energin, som man behöver när man kämpar mot rökmonstret, tog helt slut.
Jag lyckades släpa mig ur sängen 10 minuter innan butiken stängde. Fick på mig kläderna och sprang och köpte cigaretter. Kan tala om att jag knappt kunde röka för jag mådde ju dåligt.

Nu har jag bara ett par cigaretter kvar och sen blir det till att sluta igen. Nån gång skall det väl lyckas! Och som många här inne säger. Varje rökfri dag är en bra dag.
Skriver inte så mycket här själv men jag läser era inlägg och era kloka ord. Skönt att veta att man inte är ensam i sin kamp.

Kommentarer

Sitter lite med samma tankar

Sitter lite med samma tankar och kommer fram till den vanliga klyschan, det svåra är inte att sluta, det är att inte börja om igen.
Men ju längre vi velar, desto längre tid måste vi kämpa och må dåligt. Jag försöker fatta ett aktivt beslut varje morgon; NEJ, idag är inte dagen då jag ska börja om. Idag ska jag fortsätta hålla mig rökfri. Jag försöker att inte tänka för långt fram, då blir jag rädd. Däremot kan jag gå tillbaka och läsa alla gamla logginlägg från folk och läsa vad jag själv skrivit vid tidigare uppehåll. Jag har läst hur dåligt jag har mått och varje dag jag nu är rökfri är en dag längre ifrån det där måendet och velandet. Varje dag är en dag mot förbättring. Kämpa på nu och lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se