Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

17 dagar

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

17e dagen, inga problem just idag. Dock använder jag ju nikotinersättning hela tiden. Tappade ner från 4mg till 2mg igår och tycker mig redan se en viss irritation i mitt humör. Dock ej röksug, förutom att det kan slå mig nångång emellanåt att "oh, jag ska gå ut och ta en cigg", tills jag i sekunden efter kommer på att det ska jag inte alls.
Kaffet dricker jag knappt längre, chipsen har jag trappat ner till en påse denna vecka, haha.
Men som sagt, är lite småirriterad på folk emellanåt...
Ni som använt nikotinersättning, hur länge har ni gjort det?
Är inte alls sugen på att sluta, men känner att jag kanske borde tänka på det med...

Kommentarer

Jag hade plåster och tänkte

Jag hade plåster och tänkte använda dem längre. Problemet var att jag tillslut inte visste om jag över eller underdoserade och tyckte att jag var på dåligt humör och abstinensen gjorde sig påmind. Tillslut efter en månad slutade jag. Det var tufft i några dagar. Och jag går såklart fortfarande runt med abstinens men nu vet jag att det handlar om psykisk abstinens i huvudsak vilken gör att jag försöker "tänka mig ur" den kram!

Jag använde också plåster de

Jag använde också plåster de första 2 veckorna. Det hjälper ju verkligen! Hade mycket stabilare humör då jämfört med nu hehe.. Dock kände jag att jag behövde nåt för att sysselsätta munnen med så gick över till bara tuggummin. Nicotinell peppermint är bäst.
Det är inte fel att använda nikotinersättning! Varje dag utan just "ciggen" är ändå en STOR seger. För mig är det iaf för tidigt att börja tänka på att sluta me hjälpmedlen också. :)

Dock kan du alltid testa en dag utan plåster. Ha ett med dig i väskan men sätt inte på det fören du känner att/om du måste :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se