Att ta bort mitt substitut!!!!!!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Dag 567
Hej alla kämpar!
När jag slutade röka så använde jag champix.
Tyvärr fick jag bieffekter av dessa, då jag har en väldigt känslig mage. IBS.
Kraftiga magsmärtor.
Jag gick då över till nikotinplåster och vanliga sockerfria tuggummi ( inte bra för magen det heller, jag vet)
Men det funkade i alla fall och det var ju bara tänkt att ha det ett tag.
Nikotinplåster har jag slutat med sedan länge tillbaka ( jag tror det var tre månader efter stopp)
Men mina kära tuggummi......
Min Ibs har blivit mkt,mkt värre.. inte bara av tuggummi, också andra bovar där.
Men jag måste lägga ner mina tuggummi för att jag ska äta enligt foodmap nu( kost som hjälpt många vid Ibs) då kan man inte tugga tuggummi, (sväljer luft och ger gasbildning och svullen mage = Ajaj ont och kläder passar inte) plus att man ej ska äta sötnings medel som slutar på -ol Ibs magar blir värre av detta.
Vad är då mitt problem... jo mina tuggummi är min nya vän, tycker om att tugga tuggummi.känner mig fräsch i munnen och det har blivit en ersättning att stoppa in ett tuggummi i munnen efter maten. Det hjälper mig också att låta bli att småäta ... allt det som cigaretterna hjälpte mig med innan. Jag HAR ett antal kilo som envist sitter kvar på min kropp.och jag vill DEFENETIVT INTE att de ska bli mer.... det skulle knäcka mig. Mår skit ändå för de kilo jag ej lyckas gå ner. Har väldigt svårt att gå ner efter det att jag fyllde 40. Så la man då på sig 7 kilo vid rökstpp . Men enligt mig 10 i övervikt. Har iallafall gått ner lite av dem. Men jag är långt ifrån nöjd.
Så vad göra... har letat och letat det finns inga halstabletter som inte har - ol socker i sig ( vanligt socker är otänkbart pga tänder och viktuppgång) det finns inte EN Enda Flour tablett eller liknande på Apoteket utan xylitol eller annat - ol socker. Vad gör man som Ibs patient undrar jag :/ har ni några tips och råd till mig. Några förslag på vad jag kan suga på som passar mig. Åtminstånde i en övergång till jag tränat bort det. Föreslå bara inte INGEFÄRA. Jag kräks bara jag tänker på det. Haha. Avskyr ingefära. För övrigt går det utmärkt att vara RÖKFRI ... andra våren nu, så skönt. Önskar er alla lycka till på er resa till rökfritt liv.
Kramar från mig/ Lotta

Kommentarer

Hoppas det löser sig. Kan du

Hoppas det löser sig. Kan du inte gå över till munspray?
Det är väl snällare? Prata med Apoteket om alternativ. Härligt att du är helt nikotinfri

Här har du en som förstår vad

Här har du en som förstår vad du går igenom! Jag var tuggummiberoende redan när jag rökte hehe.. Vet att andra här tipsat om flourtabletter. Anar dock att de också kan innehålla sötningsmedel? Men kanske inte i samma mängd. Om du är hemma kanske du kan suga på ett fryst bär? :) Hoppas det löser sig för dig!

Hej kära vän! Du är SÅ

Hej kära vän! Du är SÅ duktig. Jag har ett tips o det är att suga på lakritsrot. Kan det vara nåt? Har själv använt det ibland o tycker det är super om man vill ha nåt i munnen men inte gå upp. Allt gott till dig. Kramar Roxy

Alla tre tusen tack för tips

Alla tre tusen tack för tips och pepp.
Betyder mkt.
Det innehåller xylitol eller annat -ol socker i alla alternativ på Apoteket /:
Åtminstonde på Apoteket där jag bor.
Ska prata med dietisten nästa gång.
Lakritsrot är en tanke.
Kanske bär nån gång ibland.
Tack igen för att ni vill försöka hjälpa.
Ha det gott och lycka till med ert rökfria liv
Kram från mig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se