När det fallerar

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag behöver stöd när jag slutar. Jag har slutat många gånger. De första dagarna hejar vännerna på en, frågar och bryr sig. Och när man då inte rökt så glömmer de bort att fråga och då upplever jag det som att det är lätt att halka tillbaka, för att ingen "bryr sig". Sist var jag rökfri i en månad, sedan hamnade i gräl med en vän och det blev ganska turbulent och jag började röka igen.
Går det att anställa någon som varje dag frågar hur det går, som inte ger upp, som är ihärdig till man säger "tack, för hjälpen, nu klarar jag mig", någon som man kan informera om att man är så väldigt nära att köpa cigg? Typ en övervakare. Det hade jag behövt.

Kommentarer

Det är väl det vi är till

Det är väl det vi är till för? :) Och oss behöver du inte anställa, vi drar lika mkt nytta av våra egna stöttande ord som du drar av dem. Jag blir lika pepp när jag svarar till folk, som när folk svarar till mig.
Hur går det för dig? Har du slutat än eller funderar du bara på det?
Lycka till iaf!

Ladda ner 1177 rökfriapp, bli

Ladda ner 1177 rökfriapp, bli medlem i trådar om sluta röka på t ex forum eller Fb skriv här för dig idag rökte jag inte!! Så får du ju ett kanonbra jobbat tillbaka rökfriappen frågar dig så fort du öppnar den. Hade mycket nytta av den i början massa pepp

Hej. Jag hade också mycket

Hej. Jag hade också mycket nytta av 1177 appen. En annan sak som hjälper för mig är att i situationer som är stressande eller liknande försöka att tänka att det är övergående. att försöka att byta ut cigen mot att försöka slappna av.

Heja.

Skriv här, allt vad du kan.

Skriv här, allt vad du kan. Det här forumet är till för att vi skall hjälpa varandra. Alla här vet att det tar tid och att det inte alltid är lätt. Stå på dig, du gör det här för din egen skull.

Det spelar inte så stor roll vad du tycker att de andra tänker. Det du skall göra nu är att långsamt programmera om livet. Ingen liten uppgift.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se