Feströkning, någon?

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår hade jag och sambon bastukväll med lite vin, såklart. När man fått lite alkohol i kroppen så tog jag faktiskt en cigg. Tyvärr.

Mitt hjärta pumpade så hårt av hur exalterad jag var, men helt ärligt hörrni.. Det var skittråkigt, haha. Njöt inte direkt och tycker inte att det var något vidare speciellt. Borde ju inte ha tagit den från början alls egentligen. Men är glad över hur jag reagerade, men har såklart ångest för att jag tog en iallafall.

Idag har jag inte haft något röksug, kanske en släng imorse eftersom morgonciggen är så speciellt (ni förstår ju), men skulle inte tänka mig att ta en cigg just nu i nyktert tillstånd. Lite påverkad kändes det dock typ ok. Är det fel av mig? Som tidigare vardagsrökare är det ju en risk. En stor risk om man tänker på hur kort tid jag varit rökfri, några dagar bara. Men det känns ju typ bra ändå, att jag inte vill just nu, bara när jag fått i mig lite så att säga. La en sträng regel för mig själv igår att bara för att jag tog en när jag badade bastu så ska det fan inte komma några bortförklaringar för att få ta en efteråt.. "Vardagligt" så att säga.

(Hemskt vilka hjärnspöken och tankar man drabbas av en liten jävla pinne, läskigt eller hur?)

Hur gör ni? Och hur noga är ni? Förstår ju själv också att jag inte borde röka någon någonsin igen. Oavsett alkohol eller ej. Men feströkare har jag ju alltid varit. Tyvärr. Men så är det.

Tror ni man pallar? Kommentera gärna egna upplevelser hur bra ni klarat av det och om ni ser det som ok eller ej. Vet inte om man ens förstår min text, men mina frågor får ni gärna svara på iallafall.
Until next time

Kommentarer

Nej, jag tror inte en rökare

Nej, jag tror inte en rökare klarar att bli feströkare! Det är nikotinmonstret som försöker lura dig. Skippa alkoholen en längre period och kör på nolltolerans. Det fixar du! Lycka till :)

Jag trodde jag skulle fixa

Jag trodde jag skulle fixa att feströka efter 11 år som ickerökare det ledde till kedjerökning och hetsrökning i 2 år istället.. varje dag blev ett slags limbo måste ta en till ska ju sluta imorgon eller ska ju sluta i sommar eller ska ju sluta i höst. Ibland rökte jag 11/2 paket på en dag och mådde uselt.. med mitt facit på hand var inte den festen värd de åren jag blev rökare igen..

Jag måste tyvärr hålla med

Jag måste tyvärr hålla med ovanstående. Var nio månader rökfri tills en liten festcigg. På ngt konstigt sätt så tar det inte slut där! Även om man många ggr skulle önska... Nej, nolltolerans är det som gäller för mig den här gången. Börjar du tumma en gång på det, så tummar du helt plötsligt hela tiden..

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se