Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Att bibehålla en ny vana

Jag mår jättebra och jag förändrat mitt liv men jag har varit här förut. Jag läste en jättebra artikel om att 50% av de som skaffar nya vanor trillar tillbaka efter 3-6 månader men de som klarar att stanna med sina nya vanor mer än 6 månader har stora chanser att verkligen förändrat sin Vana för gott. Rökningen är jag övertygad inatt jag klarar även om jag fr en lust att sniffa på en cigarett ibland eller bär en inre oro om hur det går ihop med alkohol.

Hur är det med träningen, maten och mina andra mål.. känner att jag har en träningssvacka. Jag får tvinga mig ut och antar att jag kommer få jobba mycket hårt för att klara av att bibehålla det som en ny Vana. Likaså maten. Det är inte roligt längre trots att jag egentligen bara behöver gå ner ett enda kilo till egentlihen så irriterar det mig att jag måste slita så hårt för att inte gå upp i vikt..

Jag hoppas i alla fall att mina vanor är kvar 3 månader till och att de inte känns jobbiga då utan går lätt och smidigt. Så att mina nya vanor är bestående och att jag verkligen verkligen inte lyssnar på mina små monster som säger ät lite godis idag, ta en macka nu lev lite.. ett glad vin och en cigg är ofarligt du har tränat så hårt nu vila några dagar..

Mina monster måste älskat den gamla Ann men denälskade ju inte jag :)

Kommentarer

Jag kämpar med precis samma

Jag kämpar med precis samma saker som du. Men jag försöker ändå tänka, mitt i min LCHF-diet, att ALLT utom cigaretter är ändå ok! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se