Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag 9 och stolt!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej allesammans! Idag är nionde dagen som rökfri och det känns oförskämt bra faktiskt. Visst tänker jag på cigg under dagarna men jag saknar inte dom. Det är faktiskt väldigt skönt att slippa avbryta jobb, fritid och det man hittar på för att gå ut och röka. Min sambo röker ju fortfarande, om än mindre, men pii katten vad han luktar illa när han kommer in! Nog för att jag vet att rök luktar illa, det tyckte jag även som rökare men det är ännu värre nu när man själv inte luktar rök alls. Sen har kanske luktsinnet börjat bli bättre? :) Skönt att inte lukta så längre iaf :D

Mina champix är verkligen kanon! Jag hade aldrig haft såhär "lätt" för detta om det inte vore för dom. Så trots lite biverkningar så är det helt klart värt det. Jag resonerar som så att alla sätt som får dig att sluta röka är bra sätt! Har förstått att röksuget kan slå på en aning när man slutar med tabletterna men då har jag varit rökfri så pass länge ju så det måste man kunna motstå utan större problem väl?
Någon som har erfarenhet av det?

Nu ska jag ut och få lite frisk luft innan jobb.
Ha en fin dag!

Kommentarer

Hejja! Visst är Champix bra!

Hejja! Visst är Champix bra! När man slutar med dem så är den fysiska abstinensen borta. (Om man ätit sin kur) Det som återstår är den psykiska abstinensen och den kan sitta i ett tag. Den kan också vara jobbig så då gäller det att vara envis och inte falla för att "smaka". Lycka till nu och påverka sambon att sluta han också. Det går lättare om ni kämpar ihop. :)

Vad duktig du är och vad

Vad duktig du är och vad skönt att höra att det går bra för dig! :D

Tack Tant grön! Okej, ja jag

Tack Tant grön! Okej, ja jag misstänker att det kan vara det så jag ska stå på mig när jag väl slutar med tabletterna. Vill inte tjata för mycket på honom men redan nu är han nog ganska mycket på god väg att lägga dom han med, han röker mycket mycket mindre :)
Ha en fin dag!

Tack hjelp! Det känns för det

Tack hjelp! Det känns för det mesta jättebra faktiskt :) Har till och med fått fina ord från både chefer och kollegor på jobb och haft ganska lätt för att behärska mitt humör, vilket nog är till allas lättnad, haha!

Härligt ja med facit i hand

Härligt ja med facit i hand så önskar jag att jag bett om champix. Nu tog ju jag mig igenom allt det här åndå men hihi fyyyy vad dåligt jag mått men nu är jag på topp.. oavsett hur mitt möte går så får jag inte ta en dipp neråt.. får inte får inte får inte.. motgångar tillhör livet ursäkterna vid motgångar är bara dåliga tankar

Kram och tack för peppning :)

Om du blir sugen på att ta

Om du blir sugen på att ta itu med träning och vikt så får du hmjättegärba haka på vår grupp på Facebook vi som är rökfria 2017 och dessutom går ner i vikt :) men förstår om du satsar på cigaretterna först :)

Mvh Ann

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se