Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ångest, abstinens och tomhet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Kände att jag behövde skriva av mig. Jag slutade röka den 26/2, efter 11 års rökning och jag var extremt beroende (rökte minst 20 cigg om dagen sedan ett par år tillbaka). Rökte konstant.

Bestämde mig för att sluta mest på grund av ekonomin, om jag ska vara ärlig. Hälsan därefter men först och främst för att jag faktiskt inte har råd att röka. Hade jag haft ett jobb eller mer pengar hade jag inte tvekat att börja igen, så starkt beroende är jag!

Jag har extremt ångest, mår väldigt väldigt dåligt just nu. Jag har tidigare försökt sluta röka ett par gånger, klarar inte det länge alls. Men denna gången mår jag ännu sämre, bröstsmärtor, oro, känner mig nedstämd och är arg hela tiden (är annars en lugn person). Jag har blivit en helt annat person, känner inte igen mig alls. Men det visar bara hur beroende jag var, herregud! Det är ganska sjukt.

Några positiva saker har jag iaf märkt av, mer pengar - jag har råd att unna mig saker, spara undan, och jag har råd att betala hyra osv under sommaren (det är det viktigaste för mig, att kunna betala hyra, mat och räkningar såklart). Jag luktar inte askkopp längre, min andedräkt har blivit fräschare, mina kläder stinker inte, jag har fått tillbaka luktsinnet, jag har lite bättre kondition och kan även springa till tåget t.ex utan att få astmaliknande symtom.

Jag har valt att sluta röka med nikotinplåster. Började med 21 mg, eftersom de rekommenderades för de som röker 10 cigg till ett packe om dagen, jag har tidigare testat den styrkan (rökte dock mindre då) och har fått två överdoser. Men det var förta år sedan så testade nu igen - fick överdos igen. Så jag gav upp med dem och klippte i de istället och kör nu med 10,5 mg istället alltså. De har funkat faktiskt, röksugen är jag inte så ofta, kan bli det när någon jäkel röker så kan jag känna en saknad av att röka och ångest att jag ens slutat. Men det försvinner fort och det går att hantera.

Jag tror jag har bröstsmärtor pga plåstret och även ångesten såklart. Även fått väldigt mycket eksem, kontakteksem av dem (har problem med hyn, har psoriasis och även kroniska nässelutslag), så där får jag skylla mig själv.

De fysiska symtomen kan jag hantera (förutom bröstsmärtorna,) men däremot de psykiska är otroligt jobbiga. Jag vet att jag kommer må bättre om ett par månader, eller längre fram iaf. Men det är svårt. Jag har mycket ångest sedan innan och även haft depression, jag är rätt känslig och psykisk ohälsa har jag som sagt haft sen jag var liten.

Kommentarer

Usch, vilken fruktansvärt

Usch, vilken fruktansvärt otäck drog nikotin är! Påverkar både fysiskt och psykiskt och endast och bara negativt! Skriv av dig här så ofta som möjligt. Läs tillbaks på andras loggar, det finns fler som har upplevt det du går igenom nu. Ring sluta-röka-linjen, det kan kännas bra att prata med någon som verkligen vet vad som händer inom en. Kämpa på, det finns ljus i tunneln! Kram

Missade ju detta tidigare -

Missade ju detta tidigare - Du är jätteduktig som inte rökar och starkt av dig att kämpa på fast du mår som du mår! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se