Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Första dagen

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla fantastiska människor!
Nu sitter jag här, har äntligen en ledig dag efter sju dagars arbete och jag hade bestämt att detta skulle bli en bra dag att sluta röka. Men jag är inte utan hjälp, började på Champix för två veckor sedan och det har gått förvånansvärt bra med dom. Var ganska osäker i höstas när jag velade fram och tillbaka om jag skulle prova dem, just pga biverkningar som man läst om. Men jag kände att det var värt att prova, för efter 12 års rökande och med en väldigt osund inställning till mina "älskade" cigaretter så behöver jag verkligen hjälp att bryta detta beroende. Det går aldrig speciellt många timmar mellan cigaretterna, som mest när jag sover. Inte ens när jag är sjuk hoppar jag över dom.
Så jag var hos läkaren och fick utskrivet och hämtade ut dom direkt. Sen har jag haft dom liggandes hemma i väntan på rätt motivation. Och nu fick jag nog! Blev så trött på mig själv. Både jag och min sambo röker och vi lägger absurt mycket pengar på det varenda månad, samtidigt som vi kämpar för att spara ihop till en kontantinsats så vi slipper hyra hus av hans mor (vilket i sig är en utmaning). Dessutom har vi börjat prata om barn och jag vill vara rökfri den dagen jag lägger mina P-piller. Bara det borde vara motivation nog :)
Så nu känns det som att där finns inget bra kvar med att vara rökare, mer än det faktum att det erbjuder en flyktväg i jobbiga eller stressiga situationer och det är egentligen bara en dålig ursäkt och en dum vana. Det går att hantera livet även utan cigg, det finns det många människor som gör varenda dag ju.
Så idag är första dagen i mitt "nya" liv och bortsett från lite illamående och yrsel pga mina champix så känns det faktiskt ganska bra. Lite nervöst men jag vet ju att mina tabletter hjälper, jag har inte varit speciellt röksugen senaste veckan utan rökt som mest fem cigg om dagen istället för mina tidigare 20. Någon utarbetad plan vid röksug har jag inte då jag aldrig försökt sluta röka tidigare. Jag får prova mig fram och se vad som fungerar. Hoppas bara på att mitt humör inte ska sätta käppar i hjulen för mig, har ett ganska hett temperament överlag så har varit ganska orolig över hur det ska gå men just nu känns det som att det får gå oavsett hur jag mår. Jag SKA sluta röka!!

Nu blev detta väldigt långt, sorry! Behövde nog skriva av mig lite :)
Önska mig lycka till!

Kommentarer

BRA beslut :-)! Det verkar

BRA beslut :-)! Det verkar som du har massvis med motivation och det viktigaste av allt (tror jag), du kom till den avgörande punkten, NU ÄR DET NOG! Så kämpa på, du har allt att vinna! Trevlig helg! Kram

Tack så mycket! Så glad jag

Tack så mycket! Så glad jag blev för din peppande kommentar :) Ja, det är nog så - att utan den där känslan av att det bara måste vara stopp med dom förbaskade cigaretterna är det nog mycket svårt att ta sig i kragen. Även om det bara är dag två så känns det fortfarande jättebra och jag har inget röksug. Tackar champix för det! Detsamma till dig :) Kram

Tack för din fina kommentar

Tack för din fina kommentar på mitt inlägg!

Jag känner igen det där med onödiga bråk, ingen har haft överseende med mig heller speciellt inte min pojkvän. Men han får helt enkelt acceptera att jävlas han just nu så kommer jag gå i taket, får ge igen sen när han ska försöka sluta röka haha!

Men det kommer gå galant det där, håll ut bara, de första 4-5 dagarna är svårast! Är på dag 8 nu och idag känns det faktiskt helt okej, är inte arg eller ledsen och inte speciellt sugen heller.

Och det är okej att vara sur och ledsen ett tag, de är trots allt ett ganska stort steg man tar, de är inte alltid lätt att göra slut med något som varit en del av ens liv i 12 år!

Hoppas du får bättre dagar framför dig, och det är kul att vi ungefär slutat samtidigt, man känner sig inte så ensam :)

Kram

Hej, Det låter som om vi är

Hej,

Det låter som om vi är i samma sits. Jag har också varit rökare i ca 11 år.
Vi försöker också spara till kontantinsats på ett hus,
Och vi vill också skaffa barn så småningom...

Jag är inne på dag 1.
Nu fixar vi detta tillsammans.

HEJA HEJA HEJA!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se