Dag 5

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag har länge velat sluta snusa men aldrig riktigt hittat ett bra tillfälle att faktiskt ta tag i det, förens nu. Jag känner att jag inom några år kommer vilja skaffa barn, och jag slutar hellre nu än att försöka sluta när jag får reda på att jag är gravid, jag är tveksam att jag skulle kunna sluta just då pga omständigheterna.

Just nu har jag gått fem dagar utan någon form av nikotin. Jag mår extremt dåligt, blir arg jättesnabbt och har till och med gråtit utan anledning vid två tillfällen. Hur lång tid tar det innan man slipper den här ångesten och den här abstinensen? Jag är trött på att göra folk i min omgivning ledsna för att jag blir arg på dem utan någon vettig anledning.

Jag ville också passa på och tipsa om några saker som hjälpt mig. Kickups nikotin och tobaksfria snus har verkligen hjälpt mig. Sen har jag försökt hålla mig upptagen, vissa dagar har jag bokstavligen sovit hela dagarna och andra dagar har jag suttit och spelat World of Warcraft. Att dämpa sitt sug med mat/godis/läsk har också hjälpt väldigt mycket, nackdelen med detta är att man istället går upp i vikt och kanske drar på sig ett sockerberoende istället.

Kommentarer

du är superduktig! :D jag

du är superduktig! :D
jag slutade också snusa.. första veckan var hemsk och det tog mig två veckor innan mitt huvud började fungera igen.. men allt sånt är ju individuellt :)
Men jag kan ju säga det att det tog mig lång tid att sluta bli arg... men det berodde inte på nikotinbristen utan mer på att jag tappat så många verktyg för att hantera känslor.. men det ger sig!
selleri,tuggumi och ingefära var mina favorit substitut förresten :)
ingefäran är stark och bränner lite som snus om man tuggar på den :)

Individuellt som sagt. 2-3 v

Individuellt som sagt. 2-3 v säger de att den fysiska abstinensen är över.
Varma bad tog udden av värsta ångesten på kvällarna för mig. ;)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se