Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Svacka

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt.

Ja nu är jag inne i en rejäl svacka. Har hållit upp 10 dagar och röksuget plågar mig dygnets alla timmar. Kan inte sova på nätterna och allt känns för jävligt. Har dock bestämt mig för att jag ska klara det denna gång. Jag vill inte vara rökare med allt vad det innebär. Jag FÅR INTE GÅ OCH KÖPA CIGARETTER! för då är det kört och jag får börja om från början igen. Tror inte jag har ork och energi att gå igenom denna tortyr en gång till.

Läste en hel del inlägg på denna sidan innan jag bestämde mig för att sluta och jag blev nästan arg på alla som var så duktiga och inte rökte, bara tränade och var sååå positiva. Förstår ju nu att jag bara var avundsjuk. Jag tycker faktiskt att alla som lyckas hålla upp och sluta är jätteduktiga och modiga. Det krävs en hel del mod och energi att våga var utan cigaretter. Ni är alla hjältar. Hoppas jag kan se mig själv, som en riktig hjälte en dag. Min sluta-röka-sköterska säger att det tar ca 4 månader att bryta en vana/ovana så jag förväntar mig att vara en fri människa lagom till midsommar. Så det är bara att bita ihop
Tack för att ni som är i samma situation finns där ute för att stötta och peppa

Kommentarer

Du har fixat 10 dagar trots

Du har fixat 10 dagar trots att du inte sover! Det är fantastiskt! Se sig som en hjälte vi har alla mått pest. Jag låg mest och stirrade i taket och var ledsen.. jag fick inget alls gjort.. jag fick tvinga mig att börja med veden.. där hittade jag min grej. Det blev avkopplande.. jag behövde inte tänka på någonting annat än såga med motorsågen eller klyva med klyven..

Hoppas du hittar din grej.. det tog mig 18 dagar innan jag kom igång med något alls annat än mest tycka synd om mig själv.. jag tycker du gör ett hästjobb som kommit till så här stor insikt redan efter 10 dagar men se dig som en av hjältarna!! Du kommer hitta det som du vill göra istället för att röka du med

Hoppas du fick en liten av tröst av detta :)

Förstår precis hur du känner

Förstår precis hur du känner dig.
Det svåra är att tänka rätt och inte tycka synd om sig själv utan tvärtom.
Du behöver inte cigghelvetet längre för du har slutat och kommer aldrig mer att röka och hosta och lukta illa och köpa dyra cigg o.s.v. !!!
Livet väntar på dig men DU måste få igång skallen också !!!
Det är tio dagar sedan du slutade röka och det beslutet är det bästa du gjort och så strongt !!!
Du är modig och alla som inte tagit steget och slutat är så avundsjuka på dig som inte gjort det ännu.
Den 24:e denna månaden är det 2 år sedan jag lade ner ciggisarna och det är så skönt att slippa skiten med allt vad det innebär så kämpa på, din ljusa dag kommer fortare än du anar så gå ut och njut av frisk luft och tänk, tack för att jag inte behöver röka längre och kämpa på !!!

/Håkan

som sagt 10 dagar, det är bra

som sagt 10 dagar, det är bra jobbat, försök tänk positivt, 1 dag i taget, som sedan blir veckor, månader.. Det är inte lätt, men belöningen blir så stor, Livet blir lättare.. när man slipper röka hela tiden, hålla koll på hur många cig man har, när och var man måste röka, Du slipper det nu,
Lycka till
Kram från Ruby

Tack snälla ni för era kloka

Tack snälla ni för era kloka ord. Att inte tycka synd om sig själv utan tvärtom. Man borde ju tycka synd om dom som röker. Nu fick jag inspiration och energi till att klara ytterligare några dagar.
Ni är bäst!!

Jag har rökt i 50+ år och

Jag har rökt i 50+ år och bara haft två korta uppehåll för drygt 30 år sedan när jag fick barn. Utan nicorette sugtabletter 4 mg skulle det inte vara möjligt. Under åren jag rökte var det det första jag gjorde när jag vaknade. Nu tar jag en tablett direkt när jag vaknar och jag har ingen lust att röka en cigarett. Hoppas att du klarar att sluta och det inte så lätt men att röka är också ett besvär. Ta väl hand om dig

Hejsan Lenina! Var cigarett

Hejsan Lenina!
Var cigarett du avstår i från är en seger.
Du är en hjälte i bland oss.
Du kämpar mot en av det svåraste sakerna du kan göra.
Du bryter dig ur ett beroende.
Jag rökte i 34 år slutade för 1,5 år sedan.
Det har varit ett rent helvete inte bara för rökstoppet skull,
Utan annat med som råkade komma samtidigt.
Om det kan hjälpa dig på något vis,så kan du kanske läsa min logg.
Hoppas det kan hjälpa på något sätt.
Det är värt att kämpa för sin frihet.
Jag lovar.
Styrke kramar till dig / Lotta

Funderat på att läsa boken

Funderat på att läsa boken "Äntligen ickerökare"? Det gick faktiskt lättar för mig efter det, en slags omvänt tänkande, istället för att tänka att jag får aldrig mer röka så tänkte jag att vad bra för lungorna och kroppen att inte dra i sig några hundra bloss rök. Till slut ville jag inte röka, vill fortfarande inte idag. Kommer bara hit för att stödja andra som vill sluta.

Avslappnande bad på kvällen kan kanske hjälpa dig att varva ner för natten?

Vad det gäller själva nikotinabstinensen så är den över på 2-3 veckor resten ska vara i huvudet säger de som vet så du är mer än halvvägs. :) Du är en hjälte redan nu!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se