Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Slutar 10/3-17

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej !!
Ser att det var ett tag sedan någon skrev här !!
Lita tråkigt, trodde mig finna ett antal inspirerande ord på bloggen !!!!
Har bestämt mig för att sluta röka nu på fredag !!!
Känns härligt, jobbigt och samtidigt är jag så orolig öve hur det ska gå !!!!!!
Vill och behöver verkligen sluta röka !!!!!
Datumet är bestämt och även börjat med nikotintuggummin !!!!!!!!
För mig är rökningen verkligen situationsbunden och jag måste hitta andra vanor !! Hur ???? Vet inte ????!!!
Men jag hoppas att jag kan få hjälp här av både proffesionella och av er användare !!!!!!!

Ha det gott till vi hörs igen !!!!!!

Kommentarer

Bra val att sluta röka stå

Bra val att sluta röka stå fast vid ditt datum.. det är guld värt att inte låta monstertankar bestämma över dig för tankar som nä imorgon istället.. bara en cigg till... köp ett paket rök en enda och släng resten.. bara till detta kaffet med... osv.. allt är en lögn det blir inte bättre.. att skjuta på beslutet gör dig bara sämre för förnuftet ville ju.. det finns inga bra dagar att sluta på allt är bara ursäkter.. en bra dag blir tanken istället nä men nu mår jag ju så bra bara idag med.. en dålig dag tänker du nä imorgon jag mår för dåligt idag..

Så var bestämd! Bra att du vill skaffa vanor istället vi är ett gäng som börjat med både viktminskning samt träna medan vi slutat röka. För mig blev det ett enormt lyft.. innan jag körde igång med det var jag gräsligt deprimerad och vände ut och in på hela mitt liv.. nu har jag fått nytt liv istället jag har varit rökfri 62 dagar nu :)

Skriv av dig din ångest, ladda ner appen rökfri och följ den och skriv så du skriker i dagboken där.. gör vad som helst men stanna på rökfria tåget för den där enda cigaretten bara idag får följden av ja men nästa gång jag tänker så då?

Vår grupp på Fb heter vi som är rökfria 2017 och dessutom går ner i vikt om du vill träna med oss :)
Annars kan du säkert starta upp en sådan peppningstråd i din blogg som passar in på dina intressen eller en grupp på Fb kan faktiskt rekommendera det blev väldigt roligt :)

Massa pepp till dig och välkommen!!

Det finns massor av

Det finns massor av inspirerande ord de är bara inte skrivna igår eller idag utan under lång tid! ;) Välkommen i gänget!

Jag läste boken "Äntligen ickerökare" Den vände på tankarna för mig och fick mig att verkligen inte vilja röka istället för att tänka "åh nej jag får aldrig mer röka en cigarett!" Tro mig det är verkligen ingen förlust att sluta röka.
Nya vanor... Olika beroende på vad DU tycker är roligt..Nu är jag tjej, du kanske är kille vad vet jag isf fall kanske några av förslagen kommer att låta lite gay. :P Börja laga goumetmat, sticka, börja sminka dig, börja renovera en klassisk bil, danskurs, börja dricka dyr cognac, börja med den där sporten du aldrig kommit igång med, skaffa ny flick/pojkvän (om du inte har fru/man/sambo) - vad vet jag.
Vad gäller nya vanor så kommer de automatiskt med tiden, till slut tänker man att vad skönt att man inte behöver flyga upp från matbordet och springa iväg och röka, mer avslappnat.

Röksug när det kommer kan man vänta ut. De första veckorna när det var jobbigt lade jag mig i ett varmt bad, det hjälpte.

Jag hade också lagt pengarna som gått åt på cigaretter i cash i en burk eller överföring till ett annat konto varje månad och gjort ngt roligt för eller köpt ngt jag ville ha..

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se