Börjar med Champix igen

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Jag trodde jag skulle klara sluta utan Champix den här gången eftersom jag rökt så kort tid. Men jag verkar inte klara det så därför börjar jag igen med Champix idag. Sen jag började röka igen har det fört med sig otroligt mkt tråkigheter för mig inte minst med att mina närmaste mår otroligt dåligt överalltihop. Jag har såna skam o skuldkänslor att det är svårt att stå ut, att jag sårar dem jag älskar så... (Det är lite komplicerat exakt hur o jag går inte in på det här). Har inte rökt så mkt det senaste men idag köpte jag ett paket. Vill sluta så snart som möjligt men gärna när Champixen verkar. Inom några dagar iaf. Skulle behöva mkt stöd härifrån nu för det här är inte roligt... Tack förrsesten Slutarökann för pepp på mitt förra inlägg <3

Kommentarer

Självklart skall vi stötta

Självklart skall vi stötta varandra . Du kommer att lyckas så småningom. Det är jag säker på. Det gäller att hitta motivation och styrka som håller hela vägen. Och det är inte lätt. Men jag tycker du är riktigt tapper, som inte ger upp. Jag är inne på min 7:e rökfria dag. Slutade tidigare och höll upp i 2 månader men trilla dit. Denna gången känner jag mig mer förberedd. Nu vet jag vad som väntar och vet också att det inte går att ta det minsta lilla bloss. Har också haft kontakt med sluta-röka-sköterska och jag tyckte det hjälpte att få prata av sig och sätta ord på dom tankar jag har kring min rökning. Om jag inte klarar det denna gången så skall jag be att få Champix. Just nu kör jag med plåster men det bästa vore ju att slippa nikotinet helt och hållet. Men jag vågar inte släppa plåstren. Får lite panik och känner skräck inför det. Det är mycket rädslor inblandade i att sluta röka.
Du kommer att klara det så småningom för du ger inte upp. Tycker inte du skall känna skuld och skam. Släpp dom känslorna! Försök istället att lägga energin på dig själv. Det är du som skall sluta och du gör det enbart för din egen skull. Jag tror på dej.

Tack Lenina. Fint av dig. <3

Tack Lenina. Fint av dig. <3 Jag vet att jag kommer klara det den här gången bara jag kommer förbi det första. Längtar dit. Grattis till alla dina dagar o varmt lycka till. Tror på dig också :)

Oj råkade skriva en gång till

Oj råkade skriva en gång till i ditt gamla inlägg hihi vet inte hur det gick till ❤️ Om du skickar ett privat meddelande till mig så kan jag maila alla sidor från Linköpings universitet om bakslag.. säker på att du skulle få en aha-upplevelse då och känna dig normal.. bara hoppa upp på hästen igen ❤️❤️

Tror på dig..

Kram kram kram du fixar det här!

Hej!! Tråkigt att höra men

Hej!!

Tråkigt att höra men samtidigt en nyttig påminnelse hur lömsk denna drogen är. Senaste gången jag la av med att röka läste jag i Allen Carrs bok att det är den lömskaste drogen skapad av människan i kombination med naturen. Usch. Då höll jag upp i sju månader. Sedan tog jag en cigarett som varade i fem år. Ja, inte den enda cigaretten, men det fårstår ni säkert. Så visst, stt falla är tråkigt i sig, men faktiskt inte hela världen om man är beslutsam att man innerst inne vill sluta. Utan självkritik och insikt är det annars lätt att dagarna man röker rullar på, blir till veckor, månader och år. Skulle jag falla igenom så är min förhoppning att det sker med denna insikt för mina ögon, så att jag utan att döma mig själv för hårt, börjar om, träffar "Petra" i sluta röka appen igen, omstartar mina rökfria dagar och på nytt sparar ihop vad det annars hade kostat mig att röka och på nytt följer upp hur parametrarna förändras i nikotin och tjära och på nytt uppmärksammar hur min kondition och andning återhämtas. Detsamma önskar jag dig, Roxy, och till alla som kämpar hårt och emellanåt faller. Det händer! Bara man kan ta sig upp ovan vattenytan igen. En dag i taget!!

Stor lördagskram alla som kämpar!!
<3

Tack Ann <3 Tony; Väldigt

Tack Ann <3

Tony; Väldigt klokt o trösterikt skrivet. Jag tar verkligen till mig av det du skriver. Tack.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se