Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sista cigaretten efter lunchen i dag 12:30

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Vilken bra ide att skriva av sig så här och kunna ta del av andras resa mot rökfrihet. Jag har rökt i över 40 år. Kan inte tro att det är sant när jag läser det, men så är det i alla fall!. Vill nu sluta för att jag har fått mitt första barnbarn och hon fyllde 1 år i fredags.

Har nu hållit uppe i 3,5 tim. Inget under precis men ändå känner jag mig nöjd. Och det har gått bättre än förväntat så här långt.

Glad att jag hittade den här sidan där jag kan följa era med- och motgångar. Det peppar och motiverar mig till att verkligen göra ett allvarligt försök att bli en "ickerökare". Tredje gången gillt!

Lycka till och kämpa på ni alla! Och håll tummarna för mig att jag hållit uppe i 24 tim i morgon vid den här tiden.

Kommentarer

Ja visst är det bra att kunna

Ja visst är det bra att kunna skriva av sig så att man får en möjlighet att sätta ord på sina tankar. Hoppas du håller ut nu. Det finns ju hjälpmedel att tillgå om det blir för svårt. Jag har varit rökfri i 4 dagar nu. I början räknar man faktiskt minuter och timmar. Jag har tagit hjälp av plåster och en sluta-röka-sköterska. Har bestämt mig för att det skall lyckas denna gång. Har rökt i snart 50 år så det är en verkligt inpyrd ovana.
Håller tummarna för dej (och mej). Rökmonstret skall bara besegras.

Jag har rökt i drygt 50 år

Jag har rökt i drygt 50 år och slutade för 3 dagar sedan. Jag använder nicorette 4 mg för nikotinet. Detta är första gången jag slutar. Min strategi är att jag har ringt Vårdcentralen. När man besöker VC som rökare blir man så illa behandlad oavsett hur sjuk man är. Därför ska jag utnyttja dom till max. Få gratis undersökning och allt som jag kan komma på. Det finns receptbelagda läkemedel som kanske vi båda behöver. När Du har rökt så länge och började på den tiden när man kunde röka överallt så försök inte på egen hand. Utnyttja att Du har fattat beslutet som i mina ögon är personligt. Jag har också bestämt att bara berätta för ett fåtal. . Detta för att undvika kommentarer som i många fall inte är hjälpsamma. Jag har skrivit på loggen på morgonen och jag kommer att fortsätta. När man fattar sådana livsavgörande beslut blir man sårbar och det är en fördel att vara restriktiv med vilka man har i närheten. Mitt tips är Skriv regelbundet på loggen där garanterat ingen får lust att kasta sina egna rädslor på Dig. Böj inte nacken och va försiktig så är jag övertygad att Du kan slutföra Ditt projekt som kan ta lång tid.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se