Framtid

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Är inne på min 4:e rökfria dag. Har rökt sedan jag var 16 och längsta uppehållet hittills har varit två dagar.
Jag har velat sluta länge men varit ambivalent då jag nästan identifierar mig med cigg (så sjukt det låter). Jag kommer behöva träna på att inte röka i sociala sammanhang, hur löser jag lunchen (bästa ciggen på dagen)..

Kom gärna med tips. Kan tillägga att jag fimpade i måndags och blev sjuk på tisdagen så det har varit lättare att stå emot rökning när jag är hostig och snorig..

/N

Kommentarer

Välkommen till din kupé :)

Välkommen till din kupé :)

Det här fixar du.. bara du står emot nikotinmonstrena.. de kommer ge dig starka tankar som en enda cigg, ett enda bloss men det är inte sant.. det är bara starka försök att få dig svag och trilla dit..

Du ska bevisa för dig själv att jag har makten över min vilja.

Lunchen har jag inget svar på, en promenad direkt efter? Hoppa kaffet? Står du emot mobstertankarna blir det lättare med tiden, räkna med att det känns tufft ibland men skrik ut här då.. eller ring sluta röka linjen. Var bestämd. 4dagar har redan gått.. se fram emot 1 v, 2, 3 , 1 månad tiden går fortare än man tror :) Styrkekram!

Massa pepp

Bra jobbat! Tips...hmm, fick

Bra jobbat! Tips...hmm, fick tipset att inte tänka så långt, utan snarare tänka en timme framåt. Rök inte på en timme osv. Sedan förlänger du tiden allteftersom röksugen kommer med längre mellanrum. Jag känner en stor förändring de senaste dagarna. Varje gång det är jobbigt, tänk att du måste stå ut med allt det jobbig en gång till om du röker. Det peppade mig till tusen att tänka så. Är du hemma, duscha eller bada.

Heja heja.

Välkommen till din kupé på

Välkommen till din kupé på rökfria tåget 2017. Du får inreda den hur du vill, men den ska hållas rökfri. Röker du ramlar du av och du får springa och jaga till dess att du hinner ikapp tåget. Det är jobbigt så stanna kvar på tåget.
Du har gjort ett bra val!

knipsar din biljett! Sätt igång med inredandet! :-D
Konduktör Juntro

Jag rökte också min sista

Jag rökte också min sista cigg i måndags och blev dundersjuk. Jag blir i princip aldrig sjuk, men så dålig som jag har varit de senaste dagarna är helt galet. Jag hostar mer och värre nu än när jag rökte. Hade ingen aning om att det var vanligt att bli så sjuk vid rökstopp, men tack vare internet och Google vet jag nu att jag inte är ensam.

Dom första rökfria dagarna har all min energi gått åt till att vara jäkligt sjuk, men idag märkte jag hur jag förvandlades till ett frustrerat monster. Jag vill bara hoppa ut genom fönstret eller nåt. Hoppas att det går över snart, men det vet jag ju att det kommer göra.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se