Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Upp och ner

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Svacka....helg där jag har stor vana av att röka. Är sugen på allt möjligt men det kanske är detta aom är röksug. Dricker kaffe som blivit allt viktigare och ids inte ens ta en nikotintablett med mintsmak...allt tråkigt just nu. Ska försöka skärpa mig och göra sånt jag gillar men när inte ens det är roligt är det inte lätt. Suck!! :-/

Kommentarer

När allt känns träligt, ta en

När allt känns träligt, ta en paus, backa, tänk efter vad som gör dig glad och gör det även om det tar emot just i stunden. Även om det är träligt väder, ta en promenad. Ta ryggan och köp riktigt fin frukt och gör en fruktsallad. Ta ett bad med bubblor eller en lång skön dusch med lyxig duschcreme. Lyxa för dig för själv. Köp en dyr tidskrift, en bok, kryp ner i soffan under en filt. Bryt mönster, köp ett gott te och veteskorpor och mys med värmeljus. Du fixar det och det blir bättre <3

Svacka. Ja, jag känner igen

Svacka.
Ja, jag känner igen det. Fredag igår.
Jag belönade mig med promenad och en supergod milkshake.
Idag la jag upp strategin inför nästa mål:
Viktnedgång!
Jag har en egen variant. Jag tar portionspåsar (100 kcal/påse) 6 påsar om dan (5 för kvinnor). Sedan rör jag mig lite varje dag. Inga maraton. Mellan 1-4 kilometer varje dag. Då går jag ner. Förra gången, ett par år sedan, så gick jag ner 17 kilo på fem veckor (man skall inte göra det under längre period!). Denna gången är min målsättning 22 kilo.
Samtidigt så bokför jag intjänade penningar varje dag, som jag tidigare la på cigaretter, och detta motiverar mig ytterligare. Mitt mål med "rökpengarna" är en ny mobil och jag bokför även vikt, distans och BMI (detta håller mig också sysselsatt!
Lite om hur jag hanterar mitt rökstopp :-)
Hoppas du kommer ur din svacka strax för det val vi har gjort är ett bra val och svackor kommer. Och går.
Styrkekram till dig och till alla hjältar här inne <3

Ja det där är så himla

Ja det där är så himla jobbigt i början. Man blir så jävla sugen på cigg när det ä helg,vill kunna "unna" sig att röka! Men det går faktiskt över med tiden,visst suget kommer ibland men det är inte olidligt! Humöret,lyckan å livslusten är alltjämt höga berg och ibland djupa dalar även om det känns som att dalarna är förjävla djupa vid rökstopp så blir det åxå bättre med tiden. Det är ju ingen liten omställning man gör både fysiskt och psykiskt!
Kämpa på du gör detta med bravur.

Kram

Hoppas det går bra! Du har

Hoppas det går bra! Du har varit så duktig! Om nån vecka är svackorna mindre och sedan blir de obefintliga.. härda ut tänk på de bra dagarna! Ring vänner, gå uT och gå.. Ja jag vet att inget kanske hjälper men härda ut! Bara nikotinmonster som passar på ett svagt ögonblick = helg.. allt är monster inget är äkta. Det blir i te bättre fär att du röker enbart bättre när du låter bli..

Bamsekram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se