Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Rökfri sen nyår! Förkylning/hosta? Hjälp!!

Igår rökte jag inte och snusade 2 prillor.
Humör nu: Ganska bra.

Hallå gott folk! Är ny här på sidan, och även hyfsat ny som icke rökare. Har alltså varit rökfri i en månad nu, efter arton års rökning. Tänker dock fortsätta snusa. Nåväl.
Blev hur som helst förkyld i fredags (är aldrig sjuk annars), och har fått en ruggig slemhosta på det.
Till mina frågor: Vissa menar att man lätt blir förkyld efter rökstopp, och att en otroligt jobbig slemhosta uppstår i många fall. Vad säger ni som slutat? Känner ni igen er? Håller hostan i sig länge? Blir ni sjuka oftare? Tacksam för svar! Ha det bra alla, och lycka till i ert jobb mot ett rökfritt liv :)

Kommentarer

Jag har också känt av

Jag har också känt av nästäppa och slemmig hals till och från. Dock inte likadant som när man är förkyld, alltså inte känt mig sjuk. Man bör nog snarare bli sjuk mer sällan när man väl har slutat. Tror att dessa krämpor är något som kommer lite fram och tillbaka första månaderna, tills slemhinnor och flimmerhår har återhämtat sig. En liten fundering; Ska du inte fundera på att släppa snuset också? Tänker att det är som att slå två flugor i en smäll, ta EN abstinensperiod men slippa TVÅ laster (missbruk). Hur som helst, LYCKA TILL! Kram

Nja. Har en del att brottas

Nja. Har en del att brottas med i vardagen (läs "i mitt huvud") just nu, så känner mig inte redo att släppa nikotinet ännu. Blev "tvungen" att sluta röka pga extremt dåliga luftrör/astma konstaterat av en fysiolog, men har även tidigare haft tankar på att sluta (och ganska ofta dessutom). Så det fick bli ett tvärt slut på nyårsafton. Hoppas du förstår :)

Förstår absolut! Det är så

Förstår absolut! Det är så det räcker och blir över att sluta röka. Min man gör likadant som du, har slutat röka men fortsätter med snus. Kram på dig och fortsätt kämpa!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se