Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

17 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har efter massor med år av rökande gjort stopp. Så överraskad över att det funkat och går bra. Använder tuggtobak och nu börjar jag få dåligt samvete över just tuggtobak. Vilken väg har ni tagit ut ur cigarettrökandet?

Kommentarer

Hej! Jag rökte mycket och

Hej!
Jag rökte mycket och tuggar nikotintugummi på dagarna och en gnutta snus på kvällen och morgonen. Jag tänker att det får vara så under den första tiden. Jag tycker INTE att du skall ha dåligt samvete. Bättre än cigaretter, eller hur?
Bra jobbat!!!

Hej o välkommen hit! Jag

Hej o välkommen hit! Jag tycker att det är skönt att slippa nikotin i alla dess former, har använt spray tidigare o blev nästan lika beroende av den som av ciggen. Var försiktig o ha som mål att slopa nikotinet tycker jag. Denna gången använde jag Champix o den har varit guld värd. Det finns mkt metoder, tips o trix som funkar som inte innehållet nikotin. Man får nog prova sig fram för att hitta en metod som passar just dig. Något som är jättebra är att logga här så fortsätt med det! Kram o lycka till!

Jag följde Allen Carrs råd

Jag följde Allen Carrs råd till punkt och pricka. Alltså inget substitut alls.
Enligt han så bytte man bara ett beroende mot ett annat och det tyckte jag lät så vettigt så jag följde det rådet.
Visst det var skitjobbigt dom första dagarna. Det erkänner jag.

Och jag läste boken tre gånger innan jag var tillräckligt hjärntvättad för att våga sluta.
Den är fantastisk! Läs den! :)

Jag tänker att substitut gör

Jag tänker att substitut gör att beroendet ändå fortsätter och förstärks. Jag förstår idén och var och en får göra som den vill, rökningen är farligare vad vi vet idag. Men jag skulle satsa på att inte använda substitut. Eftersom det vidmakthåller beroendet.

Jag har inte använt någon

Jag har inte använt någon nikotinersättning. Men hittat andra saker som jag tar till, kanske inte det bästa men klart mycket bättre än cigaretter! kaffe, pepsi, sockerfria halstabletter, läkerol sea salt m.m. funkar bra tycker jag! :-)

Jag har inte använt något

Jag har inte använt något nikotinhjälpmedel och inte heller champix/zyban den här gången. Och hör och häpna det har funkat ändå! Dock äter jag mer, både mat och sötsaker, men inte på ett sätt som "ersätter" cigaretterna. Har därför inte hängt upp mig så mycket på ätandet och att kilona kryper på utan låter det vara så en period nu och försöker röra på mig mer. Loggen har dock varit extremt viktig för mig! Både att läsa vad ni andra skriver men även att skriva själv ibland. . Lycka till

Vi är många som inte använt

Vi är många som inte använt något alls och det har gått bra men.. mina första 3 v var så gräsligt deppigt och pressande inombords så det jag upplevt vill jag aldrig uppleva igen.. tror jag renat mig som människa tror denna jättedippen ner i mig själv gett mig en förståelse om vilka demoner mina tankar spinner på, vad mina tankar är kapabla att få mig att tänka på och allt möjligt. Ja det låter inte klokt men så var det för mig.. med facit på hand hade jag nog hellre tagit champix men jag tog mig igenom det och jag gör aldrig om detta igen. Vet inte om det blev så gräsligt negativt för att jag rökt förut så min kropp visste att jag kan börja igen med lite övertalning eller om det blev så här för allt annat omkring mig. 3 v ksn i all fall bli fruktansvärda men sedan är det över.. åtminstone är det över för mig :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se