Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tillbaka

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu är jag tillbaka här. Jag började röka i maj 2015 efter drygt två år som nikotinfri. Anledningen? Ja, jag saknade inte ciggen och trivdes som ickerökare. Men...jag gick upp runt 20 kg i vikt och ville testa om det berodde på rökstoppet. Det gjorde det - jag gick ner 15 kg på ett år. När jag började röka igen insåg jag att jag hade ersatt många cigg med att äta något. Nu gör jag tvärtom. Jag tar en cigg istället för att äta något och känner mig inte hungrig. Jag vill inte vara rökare och har tagit beslutet att sluta röka en gång för alla. Jag har inte satt något datum för rökstoppet ännu. Hur ska jag göra för att inte gå upp i vikt? Tips någon?

Kommentarer

lowcarb och lchf funkade för

lowcarb och lchf funkade för mig. När jag säger lowcarb kan det var typ 100 kolhydrater typ, kanske tom mer, man kan testa sig fram, det kan man äta obegränsat med grönsaker, en del frukt, havregryn, en mindre mängd bröd och pasta tom. Nackdelen är att man får räkna på typ matdagboken eller ngn app..

Tack Ary! Jag testade lchf

Tack Ary! Jag testade lchf ett tag och gick ner två-tre kilo. Under samma period tappade jag onormalt mycket hår och fick för mig att det berodde på lchf. Vet du om det finns ett samband?

Ja lchf är en enorm

Ja lchf är en enorm koständring, en chock för kroppen. Inte hundra på att alla äter tillräckligt varierat för att få i sig allt de behöver.
Det var därför jag nämnde lowcarb som är mer varierat, lite rotfrukter, bönor om man vill, ja lite allt. Räcker gott om man mest bara vill hålla vikten. Faktum var att jag gick ner 10 kg med lowcarb också, så det funkar.

Jag är i din sits. Jag kämpar

Jag är i din sits. Jag kämpar för att inte gå upp. Jag känner att min kropp skriker efter kalorier och jag själv känner att det sitter i huvudet precis som cigaretterna. Något vi lärt in oss från ung ålder.. jag orkar inte greja med kalorier nu. Jag väljer den lata vägen, bara grönt samt nutrilett.. annars bojkottar jag lchf och andra sådana där ät inget dieter.. det är vetenskapligt bevisat att du ksn gå ner i vikt av att bara äta potatis med då där spricker ju lchf du borde gå upp i vikt om du bara äter potatis.. om du orkar rekommenderar jag Aftonbladets viktklubb eller Viktväktarna.. jag vänder nog mig till nån av dem när min intensiva period med nutrilett är över. Själv gick jag ner 30 kilo på att bara halvera min kost. Tänkte jag är ju överviktig för att jag äter för mycket så när jag gjort iordning min frukost, middag mm tog jag bort hälften till nästa dag. Så all min mat räckte 2 dagar.. då kunde jag äta en bulle mm men bara 1/2. Inte ens det orkar jag ta tillbaka igen men det var supereffektivt för då tappade jag 16 kilo på 10 v. Resten tog tid men neråt gick jag ständigt..

Hopps du hittar ditt sätt

Jag ska börja med att

Jag ska börja med att förändra kosten. Mer frukt och grönt tänker jag. Ska också dra ner på kolhydraterna. Funderar över datum för rökstoppet. Förra gången kändes det bara att det var dags och så slutade jag. Nu känns det svårare och jag får nog sluta vänta på att dagen när det känns rätt kommer. Jag behöver ett datum. Ska jag sätta det långt fram eller ganska snart?

Det är personligt... Jag

Det är personligt... Jag gillade inte att gå och tänka på det för länge, i månader altså, men dock lite tid att förbereda sig mentalt, ta sats.. Upp till 3v, men det är ju jag det. ;)

Alla hjärtans dag blir min

Alla hjärtans dag blir min första rökfria dag! 14 feb 2017. Nu ska jag längta dit!

Men det är ju en bra dag för

Men det är ju en bra dag för det är ju bra för hjärtat att sluta också! :)

Jag är i samma sits som du

Jag är i samma sits som du När jag slutade röka gick jag upp
nästan 10 kg på 3-4 månader Började röka i gen men har legat
kvar på min övervikt Kanske det beror på åldern att det är svårare
gå ner dessa kilo Nu efter ca 7-8 mån rökning har jag äntligen
börjat se att kilona går åt rätt håll
Men nu önskar jag sluta igen men törs inte som du för att jag inte
vill gå upp i gen
Men vet inte heller hur jag ska göra

Ska följa dig och se hur det går med vikten HUR SKA MAN GÖRA????

Jag är i samma sits som du

Jag är i samma sits som du När jag slutade röka gick jag upp
nästan 10 kg på 3-4 månader Började röka i gen men har legat
kvar på min övervikt Kanske det beror på åldern att det är svårare
gå ner dessa kilo Nu efter ca 7-8 mån rökning har jag äntligen
börjat se att kilona går åt rätt håll
Men nu önskar jag sluta igen men törs inte som du för att jag inte
vill gå upp i gen
Men vet inte heller hur jag ska göra

Ska följa dig och se hur det går med vikten HUR SKA MAN GÖRA????

Visst är det en bra dag att

Visst är det en bra dag att sluta! Särskilt för mig som har fått veta att jag har för höga blodfetter. Det bästa jag kan ge mig själv för att minimera risken för hjärt- och kärlsjukdomar är att sluta röka. Jag läser mina inlägg från 2013 när jag slutade förra gången. Jag vill komma tillbaka till känslan av att vara fri från rökningen! Alla ni som är här och beskriver hur ni har det och kommenterar är ett stort stöd - ni är viktiga!

Hej Melly! Jag skulle vilja

Hej Melly! Jag skulle vilja hitta något som inte gör att jag går upp vikt att ersätta ciggen med. Jag upptäckte när jag började röka igen att jag hade ätit mer under min rökfria period. Åldern är en faktor som inte precis hjälper till ...Kul att du hör av dig! Vi ska lyckas, kram!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se