Dag 17 med välmående

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hallå alla rökfria krigare! Idag är det dag 17 och jag har
ett stort leende på läpparna. Jag känner att jag är på väg in i en ny fas på min slutarökaresa.
Den dära jävla nickoknarkarn dyker inte upp så ofta längre och när han gör det
måste man inte gapa så väldigt högt på han för å få han å hålla käften. Suget har inte så stor kraft
på mig längre men det är nu det svåraste börjar,att bryta vanor i praktiken. Nu känner jag
mer att jag kan sakna ciggen men det är bara vanan som man saknar. Det tar nog lång tid att bli av med. Det är nu det psykiska beroendet som blir påtagligt när det fysiska lagt sig lite.

Jag kan med glädje(nästan iaf) börja känna av och njuta av alla fördelar med att inte röka!

Jag luktar bättre,min tunga har ingen tjock beläggning,har bara haft huvudvärk 1 dag sen rökstopp,halsen visslar inte, tänderna ser vitare ut,fingrarna är inte gula,jag fryser inte lika mkt,maten smakar underbart(för att inte tala om mörk choklad)jag njuter när jag är ute och går,ryggvärken på nätterna är bättre,jag börjar känna glädje och stolthet över att inte röka samt att jag mår väldigt mkt bättre fysiskt. Ser fram emot att få må ännu bättre framöver resan har ju bara börjat. Även om det varit lite kämpigt ibland är det så himla värt varenda frustande/tuggande minut för att få må å känna sig såhär!
Har rökt sedan 15 års åldern så denna "nya" känsla av välbehag i kropp och knopp är ju helt underbar helt fantastisk så tänk på det ni som kämpar er igenom röksug och abstinensbesvär,det blir någonting väldigt bra av det tillslut!!

Kriga på era tappra människor.. Kram

Kommentarer

Visst är det härligt när man

Visst är det härligt när man märker förbättringarna i kroppen :) Bra jobbat Humlan och kramis!

Det låter ju fantastiskt att

Det låter ju fantastiskt att du får uppleva så mkt fördelar :D Det är väldigt bra att ha en sån lista när suget kommer över en! Fortsätt att jobba dig framåt. Massa peppkramar från mig :)

Du har så rätt så! Jag fryser

Du har så rätt så! Jag fryser nästan aldrig längre och jag mår så mycket bättre men jag blir gräsligt deppig.. inte röksugsdeppig utan deppig.. vet inte om det är rökvanan som gör det. Ger mg en gräslig tomhet eller om jag hade blivit så här deppig ändå ibland..

Tror att vi får någon slags

Tror att vi får någon slags påverkan på serotoninnivån när vi har rökt som påverkar nedstämdhet positivt, dvs om vi inte tillför nikotinet blir vi en tid lite mer nedstämd. Detta brukar återställa sig, men kan även behöva behandlas med antidepressiv medicin om inte det går över eller är alltför nedstämd.

Härligt att bli påmind om

Härligt att bli påmind om alla fördelar! Kan bara hålla, mörk choklad har blivit ÄNNU godare

Grymt jobbat, nu börjar

Grymt jobbat, nu börjar belöningen...bättre hälsa.

Kramen fr Julängeln

Härligt att höra! Man vet att

Härligt att höra! Man vet att det kommer att bli bättre men man behöver bli påmind... Tack! Kram

Kul att läsa om så många

Kul att läsa om så många "må-bra-förbättringar" i kropp & mående! Jag känner oxå igen de flesta av dem och den som jag nog är mest glad över är att, precis som du oxå skriver, nästan helt o hållet slippa huvudvärken! Sååå himla gött!!

Bra krigat, snart vecka 4... "behöver inte alltid va enkelt, men så j-kla svårt blir nog inte det heller..." ...eller hur? ;)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se