Stop-simply.de/Suchtkurve

IDet gör mig ont i själen att se er kämpa och lida. Jag skulle kunna rekommendera er att läsa min blogg, men det skulle inte hjälpa er så här i början. Alla ni som började röka innan ni var vuxna, som det verkar redan i nedre tonåren, har det så mycket svårare än jag hade det. Så mina tips - bara fimpa, sätta slutdatum och sedan inte ta ett bloss, hålla fast vid beslutet: Jag - vill - inte - röka, och sedan fortsätta att leva som vanligt, fast med MYCKET MERA motion, 10 klunkar iskalt vatten, flisor av färsk ingefära att suga på, 10 mycket djupa andetag istället för den sedvanliga cigaretten - ja, allt detta är ju redan välkänt.
Men googla på ovanstående adress!
Ni får då upp en tysk sida, klicka på diagrammet för att förstora det. Den röda linjen är röksuget, det går i vågor, som ni ser. Där ser ni vecka efter vecka hur beroendet försvagas. När kurvan är på top, gå inte och köp en ask, vänta tills imorgon, kurvan går ner igen. Är ni i en "dal" - njut och jubla och samla krafter under tiden. Har ni några frågor (översättning kanske) - säg till, så skriver jag en översättning.
Ha tålamod, kasta inte handduken, försök igen!
Och alla ni duktiga kvinnor som har fött barn- tänk på vad starka ni var då - ingen hoppade av under förlossningen, det kommer en värk - jag står inte ut- och så stod ni ut i alla fall.
Ursäkta bilden - men det är så det är. Lida, lida, lida - och sedan... vilket lyft!
Hälsning från interökarelandet ( åtminstone fram till den 19.1.)
Gesine

Kommentarer

Du har alltid intressanta

Du har alltid intressanta inlägg, skall kolla upp länken.
Hoppas att du bestämmer dig för att stanna kvar i interökarelandet, får lite ont i magen när jag läser att du kan måttlighets röka. Men det är nog mest för att jag inte tror att jag klarar av det själv. Du verkar veta vad du vill och kan :-) bra kämpat!

tack för bra och nyttig

tack för bra och nyttig hjälp, vad betyder färgerna mm, Med vänlig hälsning pierre

Farbror Blå, tack för

Farbror Blå, tack för komplimangen. Och måttlighetsrökning - tänk inte ens tanken, innan du har blivit en GIGANT, dvs. 1000 dagar som interökare. Om ens då. Man måste vara helt säkert, att man hålla sig inom en given ram. Jag är nästan säker, men vet ännu inte om det är värt besväret.

Pierre af - här kommer

Pierre af - här kommer översättningen:
BLÅ linje - abstinenssymptom: svettningar,sömnlöshet, nervositet, irritation, trötthet, koncentratiosproblem, nedsatt prestationsförmåga, magproblem
RÖD linje - röksug (ofta plötsliga skov efter 4. Veckan)
GRÖN linje - mående ( ofta depressivt hål mellan 6. och 10. vecka)

blå abstinens, röd röksug,

blå abstinens, röd röksug, men vad är den gröna linjen, mvh

tack snälla, mycket bra att

tack snälla, mycket bra att veta

Jo diagrammet stämmer nog.

Jo diagrammet stämmer nog. .

Ändra 19e till 20e å sedan ändrar du 20e till 21 och se dig som rökfri ett tag till :)

Vill bara säga, du har hjälpt

Vill bara säga, du har hjälpt mig OTROLIGT MYCKET. TUSEN TACK GESINE :)

Mycket bra skrivet !!

Mycket bra skrivet !!

Hej Gesine! Jag är sällan

Hej Gesine!
Jag är sällan inloggad längre så det tog mig en vecka att upptäcka din hälsning.
Ja alla dessa tankar. Just nu har jag det enkelt - jag tänker inte ta så mycket som ett bloss så länge jag ammar och det tänkte jag göra (delvis) i åtminstone ett par månader till. När jag tänker på att tillfällighetsröka så skulle jag kunna vill röka vid enstaka tillfällen utan att kämpa för att hålla mig rökfri däremellan. Du har bestämt dig för att röka väldigt måttligt men dagligen? Jag har en känsla av att det aldrig kommer vara hållbart för mig. Just nu har jag väldigt lätt att inte röka alls och då finns det ju ingen anledning att göra det heller men visst, en del av min hjärna ser ju belöningen efter ett pass vid sommarhusets vedbacke eller med gräsklipparen..

Jag hoppas i varje fall att du och din man mår bra och att vilken väg du nu valt fungerar väl för dig!

Tack, Minimal! Och, nej, att

Tack, Minimal! Och, nej, att röka måttligt varje dag, det kan lätt urarta till en dålig vana. Alltså måste man lägga in några rökfria dagar då och då, när det inte är lämpligt att sätta sig och rulla. För mig är det olämpligt, när jag har barnen här. De är här rätt ofta, så det blir 2-3 rökfria dagar i veckan. Som sagt, det är som med allt annat som är gott i måttliga mängder - vin, schokolad, tobak. Inte varje dag och inga stora doser. Annars blir det till ett behov och då är det inget fritt val längre och det var ju friheten som var mitt mål. Nu är jag i mål och njuter av livet. Ha det så bra och njut av livet även du.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se