Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Paus i slutaröka försöken

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hallåå gesine, jag måste ropa till dig att jag måste bryta vårt avtal denna gång, rättare sagt har redan brutit...har rökt en cigg idag.
Det funkar inte att sluta nu- jag är ledsen, är inte så stark nu- men jag tänker inte ge upp, när jag fått saker och ting ordnat runt ikring mig, o slipper konfronteras med allt annat- då ska jag åter ta upp kampen.
Tack alla ni starka kämpare, stöttare, ni gör så himla bra som klarar av att inte röka.
För mig går det bara inte nu- jag vill lyfta bort ett "måste" från mina axlar just nu- slippa känna mig urusel när jag inte klarar det nu, jag tar bort mitt senaste beslut att sluta just nu, men ska ändå begränsa antalet cigaretter tillsvidare- till jag slutar att röka, utan några krav och löften, tyvärr verkar det inte att funka för mig att ha "deal" eller sånt- jag blir då kärringen mot strömmen :(
Plötsligt händer det
Kämparkramar och än en gång stort TACK till er alla
See you later

Kommentarer

jag slutade flera gånger

jag slutade flera gånger under en period, med plåster, en vecka här och tre veckor ....till slut tröttnade på att få dåligt samvete för att jag trillade dit hela tiden. Innan jul kontaktade jag vårdcentralen och fick champix utskrivet plus samtal med livsstilsmottagningen. Det har funkat jättebra för mig. Men ta en paus från att sluta röka till du själv tröttnar på att hela tiden vara stressad över att ha cigg, att det kostar pengar, att man är trött hela tiden...att det luktar rök om kläder etc etc.....När du tröttnat på allt det, DÅ ringer du vårdcentralen och ber om hjälp. Lycka till <3

Ja jag är ju i samma

Ja jag är ju i samma situation som du. Jag går ständigt omkring med ett dåligt samvete. Slutar några dagar och börjar igen. Känner att alltför många av dygnets timmar går åt till att ha dåligt samvete för att jag inte klarar av det.. Jessie har nog helt rätt när hon skriver att det är bra att ta en paus och under den tiden verkligen se alla nackdelar med att röka. Jag skall gå till VC i mitten av januari och då hoppas jag få hjälp.
Det är naturligtvis viktigt att man har en hyfsat lugn period i sitt liv när man skall ta ett såpass stort steg. Därmed inte sagt att man skall ge upp så fort något går en emot för det kommer det att göra hela tiden.

Jag kommer att stötta dig när

Jag kommer att stötta dig när du är redo :)
Ta väl hand om dig så kör vi hårt om ett tag!

Kram

Hej, Gerda! Är tyvärr

Hej, Gerda! Är tyvärr helupptagen med de små pojkarna, hinner inget annat än att vara rökfria, spenstiga, tåliga mormor. Vi kör med lite ändring då : Jag kör med 0 cig till nästa torsdag, du kör med max 5. Ok? Jag hör av mig senare.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se