Snart torsdag

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Fick ändra lite i vårt deal gesine, eller så blev det som det ska, jag tänkte ju att jag röker 4 i går tisdag, 3 idag och 1 på torsdag, men nu såg jag igårkväll att jag bara hade 5 cigg kvar- så då blev det 3 cigg igår, och idag får det bli 2 och torsdag- torsdag 0
Svajar i tankarna o viljan, men ska klara detta- kopierar och läser själv ett blogginlägg fr 2014- då jag varit 5 månader rökfri:

12 Januari 2014 gjorde jag ett livs avgörande beslut; att sluta röka!!!!
Tänka sig att jag fortfarande är rökfri, jag själv är nog den mest förvånade, jag som rökt sen jag var 13 år!! TRETTON ÅR !!!! Med andra orda har jag rökt i mer än halva mitt liv, rökare i 44 år!!
Så ni kan förstå att jag är mäkta stolt över mig själv, 17 så bra gjort, bra Gerda.
(var tvungen att gå in och ändra rubrik efrteråt, när jag igår insåg att det inte alls är ½ år sen jag slutade utan 5 månader, upptäckte det när jag såg att mitt änså länge yngsta barnbarn som är född 12 december firade 6 månader)
Nu tänker jag inte varje dag på att röka nåmer, visst dycker det upp i tanken...vattnas ibland i munnen..som förra vecka då en av mina "svågrar" rökte, gick jag nära honom och drog in lukten av ciggen...luktade inte sååå illa, men ändå var det inget som sa mig att JAG ska röka :)

Kommentarer

Jag har ju spammat ut mig,

Jag har ju spammat ut mig, som jag skrev på ditt förra eller förförra inlägg, men börja med 0 imorgon - det är alldeles utmärkt. Mitt inlägg från igår dyker nog upp på loggen här så småningom - men vi har ju inte bråttom. Att läsa sina egna texter för att fräscha upp minnet är väldigt nyttigt. Det har jag gjort många gånger och det förvånar mig ibland att jag kunde vara så motiverad och klartänkt mellan varven.
Det gäller att minnas rätt sak, inte den där nödvändiga goda ciggen, utan den fantastiska känslan av frihet, och även hur man gjorde för att hålla sig rökfri.
Nu är det alltså 7 dagar, sedan börjar förhandlingarna. Ha det så bra med de sista ciggen, inget nytt paket för din del och inget rullande för min del.

mmmm snurrar i huvet...som

mmmm snurrar i huvet...som jag skrev så är vi uppsagda, o ovissheten av att inte veta hur det blir, har fått mig att snurra flera varv i sängen, svårt att somna- samtidigt snurrar detta kravet som jag ställt mig själv att sluta röka- hoppas jag klarar 7 dagar, men hoppas samtidigt att du inte blir sur om jag skriver att jag inte klarade det, men lovar att meddela om jag sviker :I

Inte skulle jag bli sur för

Inte skulle jag bli sur för det men det är klart, jag skulle ju bli glad om du hänger med. Uppsägning - det är ju ingen bra framtidsutsikt, man kan vilja trösta sig med en cig för mindre trista anledningar. Men å andra sidan - att vara rökfri, det kan man åtminstone styra själv. Du har ju ett helt år med lön framför dig, mycket kan hända under den tiden. Tänker här lite på Norna - det ordnade sig ju för henne med. Jag kanske skall läsa lite i hennes blogg. En ynka vecka - det klarar vi!

Hallo där, Minimal! Ser att

Hallo där, Minimal! Ser att du är inloggad! Jag har just avslutat mitt lilla test som måttlighetsrökare - vågar inte fortsätta och hakar därför på Gerdavilhelmina.
Ursäkta, Gerda, att jag missbrukar din logg.

Jag lovar, jag ska göra mitt

Jag lovar, jag ska göra mitt bästa, var ute o rökte andra halvan av cigg nr 1, var ju inte så gott

Jag har nu rökt upp mina

Jag har nu rökt upp mina sista, fast jag egentligen inte är morgonrökare, lika bra att ha det gjort, den sista gick rätt fort, var ingen njutning alls, det var inte meningen heller. Men jag kände på mig - en vecka till med 3 om dagen och jag skulle vilja höja till 5 och sedan skulle jag börja titta på klockan om jag inte kan ta nästa snart.
Och vipps - skulle jag bli styrd av cigaretterna, och det vill jag absolut inte. Nej, backa, backa, inte gå över gränsen, hålla balansen och vid första vacklande sätta ner fötterna på säker mark. Som du ser, håller jag på att motivera mig själv.
Nu skall jag fortsätta i köket, storbak på gång, vi har ätit upp allt det goda surdegsbrödet jag producerade före jul. Då fanns det ingen tanke på rökning.

Om ni får det jobbigt skaffa

Om ni får det jobbigt skaffa hjälpmedel då champix eller nåt annat.. hellre ett paket nikotintuggummin än cigaretter :) skriv skriv skriv om det blir jobbigt vi finns här för er :) å behöver ni hjälp akut så ring sluta röka linjen :)

Ser att ni har ett gott

Ser att ni har ett gott samarbete här Gesine och Gerdavilhelmina! Ni klarar det! Kramar

Tack, Juntro. Det hade vi

Tack, Juntro. Det hade vi 2014 också, men då var jag ju den "erfarne", den som hade ett bestämt mål - 1.1.2015
Det var då det, nu har jag inget fast datum, vet bara att jag inte vill bli beroende, alltså har jag avbrytit testet innan det är för sent. Om det går som vi har tänkt, är vi övertygade interökare igen om några veckor. Nu ligger ju Gerda före mig, måtte hon leda bort mig från frestelsen.
Eller hur, Gerdavilhelmina?

Jag tror absolut

Jag tror absolut Gerdavilhelmina kommer att dra med dig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se