Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nu kör vi favoriter i repris!

Hallo, Gerdavilhelmina! Ser att du är inloggad, det är ju ett gott tecken.
Nu drar vi igång, innan vi blir alldeles nerrökta. Jag fräschade upp minnet och läste din blogg en gång till - värst vad vi var på bettet 2014. Så skall det bli igen, har jag tänkt mig, jag är just nu väldigt motiverad och lämnar nu gränslandet alldeles frivilligt. Har rullat 3 cigaretter idag, 3 verkade lagom för mig, den tredje har jag kvar, den skall jag röka nu, sakta och eftertänksamt. Och ja- njutningsfullt. Än har mina nikotinreceptorerna inte piggnat till på riktigt, men jag behöver ju inte mata dem i onödan.
Nu skall vi breda ut oss på loggen igen som vi gjorde för 3 år sedan.
Jag har lekt med elden och det var roligt. Men en stor okontrollerad brand?
Nej, det är inget för oss. Nu backar jag alltså några steg- tillbaka till interökalandet.
Ha det så bra, alla ni karaktärsfasta och kläng fast er på loggen, den är vår livlina!

Kommentarer

Heja heja båda 2 njut inte av

Heja heja båda 2 njut inte av era cigaretter njut varje gång ni tar beslutet att stå över det då
Är då ni bestämmer över era liv :)

Visst, visst, men jag hade ju

Visst, visst, men jag hade ju bestämt mig att testa en period. Fast den blev ju väldigt kort tack vare Gerdavilhelmina.

Hoppsan, receptorerna har

Hoppsan, receptorerna har uppenbarligen redan vaknat. Tyckte jag hörde en liten viskning- " Dags för eftermiddagscigaretten?" Inte då, och ingen kvällscig blir det heller. Jag äter inte när jag är lite sugen, jag väntar tills jag är riktigt hungrig. Och jag röker inte heller, för nu är ni satta på nolldiät, mina små vänner.
Jag skall använda detta inlägg för att ventilera mina erfarenheter av utflykten till gränslandet, utifall jag skulle känna för lite balansgång någon gång i framtiden.

Jag slutade 2003 för att

Jag slutade 2003 för att skaffa barn.. jag gick så fötterna blödde och jag åt citroner på nätterna (man är inte sugen på att ta en cigg efter en citron inbillade jag mig hihi). Blev helt rökfri, gravid och fick barn. Bar hela tiden med mig om mitt partyprinsesseliv och mina cigaretterliv. Sa jag kan aldrig mer börja för jag kommer aldrig mer kunna sluta. 2012 gick min man och jag i sär. 2014 började jag umgås med nya rökare barnlediga dagar.. vin och se på när de rökte. Vips så tog jag en och vips så blev de fler och vips så blev det så fort vi träffades och vips så blev det bara över semestern ovh vips så blev det nä låt mig röka nu då jag slutar sen.. säkert försökt sluta 10-15 ggr på 21/2 år. Först nu när jag bestämde mig för att näää.. det blir aldrig bättre än precis nu.. nästa vecka nästa månad eller efter det och det blir aldrig av.. mitt liv blir aldrig perfekt för att sluta och är det perfekt vill jag istället röka för att bara få vara så nä.. jag vet nu att det jag sa 03 om att aldrig börja igen är viktigt för tar jag en enda cigg så är det som att jag aldrig någonsin har varit en ickerökare alls..då vill de vara kvar i mitt liv tills jag dör och jag röker bara mer och mer och mer.. nu får jag bli en rökfri rökare.. en rökare som inte röker men en cigg så blir jag storrökare direkt.. för svag bara..

Hej hej gesine, ja då får vi

Hej hej gesine, ja då får vi köra en vecka....fast jag är på riktigt vingliga ben...
egentligen tänkte jag skriva igårkväll, men halvsov framför gatukören...men tänkte skriva att jag hoppar av, jag klarar inte att sluta nu, har så mycket kring mig nu, men så läste jag idag ditt inlägg, ååå så kan jag inte svika dig, klart vi kör en vecka, jag försöker ...vet ej hur det går, jag fyller ju på orsaker varför jag intte kan nu eller klarar av det..kom på en grej til :O i augusti gick min gamle far bort, 91 år gammal, jag skötte honom hemma hela sommaren, o de sista 2 veckorna i hans liv bodde jag hemma hos honom- han hade prostatacanser, som till slut spritt sig kanonartat (han var icke rökare)
Nu nästa v ska vi göra slutspurten i arvsskiftet o sånt, vi 3 syskon- och det är mycket saker som man ska samsas o komma överens om, även om vi bara är 3 syskon,... så jag har fullt i tankarna, men lovar att göra ett riktigt försök att vara en vecka rökfri.
Tänk om man kunde resten av livet, vara en måttlighets rökare, som du skriver, hålla sig till kanske 3-4 cigg per dag, och att ibland ta flera dagars paus från rökandet? Det hade jag gillat, om jag kunde hålla det :9
Ha en fin dag, lets go
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se