Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Still on the black side of the....life

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jo, jag går in här som jag lovat, har inte riktigt lyckas trappa ner så mycket än, inför det planerade stoppet den 12 januari, svävar i en konstig känsla, vet inte om jag kommer att kunna stoppa just nu, jag har lurat mig själv så många gånger nu så faktiskt litar jag inte på mig själv. Ena dan tror och vill jag sluta, andra dan är det som om demonen krupit i min själv, och fräser åt mitt andra jag; -jag röker om jag vill ....fräääääs
Jag bollas fram och åter- och jag vet att jag kan leva utan ciggen, och kan leva mycket bättre och längre...
Bearbeta bearbeta bearbeta, det är det som gäller nu.

Ha en fortsatt underbar dag alla modiga icke rökare och kämpar :)
Kram

Kommentarer

Du är där jag varit. I över 2

Du är där jag varit. I över 2 år fick mina nikotinmonster mig att låta bli sluta röka. Tills jag bestämde mig dör att allt är bara lögner. Mitt liv blir aldrig tillräckligt bra för att orka sluta röka. Det kommer alltid dyka upp nåt som gör att jag känner nä nästa månad nä nästa sommar mm mm.. inget är sant bara lögner för att få dig fortsätta röka och du mår inte bättre av det heller. Stå fast vid ditt datum. Spring in på vc och hämta ut champix om du känner att du behöver det. Bryt bara inte ditt löfte till dig själv. Lögnerna kommer poppa upp i din hjärna ständigt..

Lycka till! Behåll ditt datum ingen lyckas om man inte försöker och försöker och försöker!

Vad sägs om att testa din

Vad sägs om att testa din viljesstyrka? Du vill ju inte bli samma rökare igen som du var innan du slutade, utan snarare en som röker mindre, mycket mindre, fast ändå röka regelbundet. Det är oerhört svårt att gå denna balansgång. Du vet själv att du är på väg åt fel håll, 6 cig är för mycket, 5 är den absoluta gränsen, 4 är ännu bättre, 3 är lagom - då kan man nämligen lika gärna avstå helt. Skall vi göra ett litet test tillsammans? Idag 4, imorgon 3, den 12. 1. ingen alls och sedan håller jag dig sällskap under första vecken, bara så att du kommer igång. Jag är ju numera en s.k. måttlighetsrökare och en sådan bör kunna vara rökfri kortare eller längre perioder. Är du med? Vi har ju föjlds åt förut, så nog skulle det vara värt att pröva.
Kom igen nu, Gerdavilhelmina, du som har så mycket snö att det räcker för mig med. 12.1. till 19.1. i första heatet, bara för att bevisa för oss självs att vi efter så lång nikotinfri tid visst kan styra själva hur vi vill ha det. Och nu vill vi alltså ha koll på läget. VI ÄR INTE BEROENDE - ALLTSÅ RÖKER VI INTE!
Åtminstone inte under dessa 7 dagar. Deal?

Okej okej ...känner igen ...

Okej okej ...känner igen ... och blir frustrerad på dessa nikotinmonster!!! BRA ATT DU KOMMER HIT OCH SKRIVER! Håll det löftet. Ingen skam, ingen skuld. Vi har alla varit där du är!!

Du vet inte om du kommer att kunna stoppa just nu. Vet du att du INTE kommer att kunna stoppa? Jag tror egentligen inte du vet det heller. Du är ambivalent och tar ut förlusten i förskott. Vad vill du? Vad behöver du göra för att nå det? Hur kan du göra för att hantera exempelvis känslor istället? Hur kan du hantera dessa tankar? Stämmer de verkligen överens eller har du haft en period i ditt liv då du varit icke-rökare - det har du - vad hade du då som du inte har nu. ÅTERTA DET DU HADE DÅ!! För du kan lika mycket nu som du kunde då!! En timme, en halv dag, en dag i taget. Alla rökfria timmar är värda något.

Häng kvar där - jag ser dig fortfarande i dimman - du hänger kvar .... spring tillräckligt fort för att bara hänga efter tåget till du lyckas skutta på det. Vi finns här för dig. kramar

Jag läste på lite förut

Jag läste på lite förut (googlar mkt om rökning,gifter,abstinens) jag tror att du velar så himla mkt fram å tebaka för att du trappar ner! Läste att hjärnan vänjer sig vid en viss mängd nikotin å vill alltid ha mera om man slutar att tillföra hjärnan den mängden nikotin så får man abstinens,och det gäller även om man drastiskt drar ner på mängden nikotin även om man röker. Jag tror du är i ett mellanting just nu att du har abstinens samtidigt som du faktiskt röker å det är nog det som ställer till det i hjärnan för dig! Jag vet att du kan om du vill det har du bevisat förr ta fram det igen vetja det ä abstinensen som spelar dig ett spratt nu å har kontrollen,ta tillbaka den o kämpa på gerdavilhelmina! Vi är med dig. Kram

Försök att minnas vad det var

Försök att minnas vad det var som var bra/bäst med att vara rökfri och försök också att minnas den känslan när man var sådär sjukt nöjd över sig själv....å så suger du på den karamellen istället för att tänka på ett datum som du måste sluta.
Du vet att du kan sluta & du vet oxå hur bra det kändes...eller hur? =)
Ta d lugnt, du kommer att fixa detta igen, det vet jag.
Stora kramen på dig

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se