29e dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är inte röksugen, men kan få små flyktiga tankar om att på "fredag då är det fest då kan jag röka - bara då" och då brukar ju inte jag vara på fest ens. Ändå är det så inpräntat. Men jag kommer inte att röka. Jag har ingen orsak att gå ut och frysa den kvällen iklädd festlig klänning. Eller imorgon då den där anställningsintervjun ska ta plats (som blev avbokat förra veckan) - då kan jag unna mig en sigarette före - jo pyttsan som om jag skulle nöja mig med en ... Den där inlärda hjärnan, det där beroendemönstret. Det är bara att säga NEJ NOPE DET STÄMMER INTE DET ÄR LÖGN.

Jag har ådragit mig någon slags förkylning med lite hosta, tjockt i näsan och svullet i öronen (lite ömmande). Känns inte så kul och uppbyggande. Men det hör väl till kan jag tänka. :) Jag slipper nog inte helt sådant bara för att jag nu är icke-rökare.

Onsdag kväll kl 23 firar jag en hel månad. Igår kväll 4 veckor. Det var ett tag sedan jag hade så lång tid bakom mig som icke-rökare. Det ska nog firas det med på något sätt. Det finns ju en risk denna vecka att rökstoppet och firandet av detta minskar och döljs bakom examensfirandet ... och jag behöver bara hålla fokus på att examensfirandet inte ställer till något för rökstoppet.

Kvitter-appen - den ger ganska många små belöningsnotiser där den första veckan, men sedan blir det inte lika mycket förstärkning mer än att siffrorna förändras till det bättre hela tiden vilket ju ändå är belönande. Det gäller att hitta små sätt att klappa sig själv på axeln just för icke-rökandet regelbundet.

Jag ser att det kämpas med sömnlösa nätter och mot röktankar och diverse där ute i alla rökfria vagnar men det gör ni ju så otroligt bra alla rökfria hjältar. Ni visar vägen för alla som sitter och lurar bakom liten och inte vet om de vågar hoppa på det rökfria tåget. Det är väl värt att hoppa på tåget. Det enda sättet att misslyckas är faktiskt att inte ens försöka.

Kommentarer

Mm du är så otroligt duktig..

Mm du är så otroligt duktig.. idag har jag en dipp.. så pigg igår och så grinig idag kan ju möjligen bero på sömnlösheten :) men jag ska stå där du står om 4 v jag ska säga om 4 v jag har inte rökt på 4 v men i morse kände jag näää bara en liten cigg tur de inte säljes styckvis i affären :o jag hade nog trillat dit då..

Så roligt att du snart firar

Så roligt att du snart firar examen :) Grattis, och dessutom som ickerökare, grattis till snart en månad som rökfri, det har du gjort så bra, trots ecxamen pluggning och spänning inför det, kan jag tro!
Så bra jobbat, och tack för dina peppningar och stöd, jag uppskattar det jättemycket, även om jag svävar i "syndens rökmoln" än- men det du skriver går in :)
Kram

Hej, Juntro - en eloge till

Hej, Juntro - en eloge till dig som konduktör! Du gör ett strålande jobb, tycker jag. Nu gäller det att hålla ihop vagnarna, det har blivit ett långt tåg. Konduktören - ja, du vet, hon eller han kommer alltid i mål, med eller utan hela tågsettet. Håller tummarna inför anställningsintervjun. Om det går bra - ingen glädjecig. Om det går mindre bra - ingen tröstecig. Men det vet du själv. När är det lämplig med en cig? Jag vet inte än. Antagligen när man inte är sugen och då vill man inte ha någon heller. Knepigt, det här. Kram, Gesine - fortfarande Buridans åsna, fast jag har både druckit några klunkar och knaprat lite på höet, så jag kommer varken att törsta ihjäl eller svälta ihjäl, förhoppningsvis.

Heja dig! Det känns som jag

Heja dig! Det känns som jag "håller dig i handen" lite grann, vi har ju ungefär lika lång tid nu (35 dgr idag), men jag är dessvärre inte lika positiv som du och mina "monster" är så jäkla ihärdiga. Du peppar mig!
Tack till dig och alla andra kämpar.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se