4 veckor ikväll!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det blir fyra rökfria veckor ikväll kl 23. Det har varit en resa, en process men jag lovar er ... alla ni som är i början av ert rökstopp: Det ÄR värt att hålla ut. Det ÄR värt att hålla ut de där hemska röksugen och tankarna ... de mildras hela tiden - tvångstankarna "måste röka" minskar i frekvens och det blir lättare att hantera varje dag.

Det är fortfarande viktigt för mig att vara på min vakt för dessa tankar och impulser eftersom de ju kan dyka upp när man minst anar det, genom att man går bakom någon som röker eller att man bara ser cigaretterna i hyllan ovanför kassörskan eller i maskinen där ciggen hämtas ut. Jag använder mig av att bara gå förbi, kanske småskratta åt den där extremt dumma tanken om att jag vill röka, jag är ju icke-rökare. Ibland känner jag så som jag gör, men ibland är inte känslan där, då kanske jag inte skrattar - snarare bara bestämt säger ifrån till tankarna att jag är icke-rökare nu.

Kommentarer

starkt jobbat, grymt. stort

starkt jobbat, grymt. stort grattis och håll garden uppe

Starkt jobbat! Hoppas få

Starkt jobbat! Hoppas få skriva samma rubrik i min logg om 3 veckor!
Även om jag (precis som säkert de allra flesta andra här inne) har slutat förr, och "vet" att det är som du säger; Att det successivt börjar passera längre och längre tid mellan tankarna på att röka, och att tankarna när de väl dyker upp blir mer och mer flyktiga och allt lättare att slå bort. Ändå är det skönt att få höra/läsa det från någon som är där just nu. Tack för att du delar!

Fantastiskt duktigt! Känns

Fantastiskt duktigt! Känns verkligen i din blogg hur dina tveksamheter tynar bort och du verkligen bestämt dug för att tillhöra icke-rökarna :)

Grymt bra jobbat juntro ;)

Grymt bra jobbat juntro ;)

Bra kämpat konduktörn :)

Bra kämpat konduktörn :) Hatten av och grsttis till 4 v!! Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se