Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Rökfria tåget 2017 - ohoj ohoj från andra sidan perrongen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Rökfria tåget 2017 har rullat in på perrongen mittemot där rökfria tåget 2016 stannade. Juntro - som blir konduktören för rökfria tåget 2017 hälsar alla välkomna! Har du varit en av medresenärerna på rökfria tåget 2016 är det viktigt att du bordar det rökfria tåget 2017 om du inte är helt mentalt säker på att låta bli användandet av nikotinet.

Har du inte varit medresenär på rökfria tåget 2016 men vill kliva på årets rökfria tåg är du extra starkt välkommen på en resa utan dess like! Det är en resa över berg och dal, i ljus och i mörker, i värme och i kyla. Det är en resa med stormar i tankevärlden (mentala stormar) där vi sannolikt tappar resenärer på vägen , där vi sannolikt får hurra lika högt när de kommer tillbaka och då vi skapar nya vänskapsrelationer, lär oss om allt möjligt som har med rökfritt liv men även annat vi delar i livet att göra.

Några kommer att ramla av tåget - de säkrade inte sin vagn tillräckligt hårt. Det är bara okej att vara medresenär om vi är rökfria. Faller vi är rekommendationerna att resa sig upp så fort som möjligt, borsta av dammet, rengöra fasaden och den mentala tankevärlden och springa/rulla ikapp det tuffande tåget snarast möjligt - det blir svårare och tuffare ju längre det dröjer innan du lyckas koppla på din kupé på tåget igen. Men GE ALDRIG UPP!!!

Tåget 2016 startades som sagt med Lotta som lokförare, Roxy som eldare, PEB som konduktör. Många fanns med på resan. Gesine var konduktör på tåget 2015 - hängde med ett tag in på hösten 2016. Många är de som kommit och gått och det finns de som hälsar på då och då och vi blir så glada när vi ser dem.

Regler är bra!! Det rökfria tåget 2017 rullar igång med samma regler som fanns på det rökfria tåget 2016:
- Vi röker och snusar inte detta år. Vad som händer sedan vet vi inte, det är tillräckligt stressigt att ta beslutet och genomföra slutarökarprocessen.
- Den som röker eller snusar innan vi går i mål trillar av tåget och får springa för att komma ifatt. Det gör otroligt ont att trilla av tåget och det är ännu jobbigare att rulla ikapp tåget igen för att haka på på nytt - övermäktigt för många. Så för allt i världen trilla inte av tåget. OM du gör det - så ta dig upp och ikapp så fort som möjligt - du får ett varmt välkomnande av medresenärer som vet hur det är!!

Vi har minst en som redan anmält att de kommer att hoppa på rökfria tåget 2017:
Lenina har i början en grådaskig vagn med kladdig graffiti och kommer att pynta den allteftersom. Det finns gott om plats.

Tidigare tåg har ju även haft lokförare (ex. Lotta), eldare (Roxy) - Något som jag som konduktör skulle tycka vore toppen. Vi behöver ju lokförare och någon som eldar på för att få tåget i rullning.

VÄLKOMMEN ATT BORDA RÖKFRIA TÅGET 2017! Tåget avgår klockan 00.00 - dvs om knappt 1 1/2 timma!
Med vänlig hälsning,
Juntro, konduktör

Kommentarer

Här är billjetten Juntro. Man

Här är billjetten Juntro.
Man får ju hoppas att tåget går långsamt i början så att folk hinner med :-) .
Jag behöver ingen egen vagn i år jag sätter mig gärna där det finns gott sällskap, mat och dryck. Åka tåg är trevligt. Har även ett par andra rökfria saker detta år som jag måste ta hand om snart. Mer om det senare, kanske.

Gott nytt år alla

Det är en hedersfylld uppgift

Det är en hedersfylld uppgift att få knipsa din biljett PEB, tar emot biljetten - knipsar och ger dig biljetten tillbaka. Du kommer att ha gott om sällskap. Vi anpassar farten lite - det är otroligt viktigt att ingen missar tåget. Alla måste ju ha en möjlighet att hinna på tåget oavsett väder och vind. :)

jag ställer upp som

jag ställer upp som kaffekokare i restaurangvagnen! :D

Kaffet doftar redan gott!!!

Kaffet doftar redan gott!!! Perfekt!!! Knipsar din biljett! Välkommen!

Jag hoppar på det rökfria

Jag hoppar på det rökfria tåget och ser framemot en spännande resa!
Idag är min första dag utan cigg å jag hoppas den biljetten är giltig:)

Biljetten ser väldigt giltig

Biljetten ser väldigt giltig ut!! *Knipsar* varsågod och välkommen ombord. Du formar din kupé som du vill både färg, form och inredning!

Välkommen!

Hejsan Juntro och alla ni som

Hejsan
Juntro och alla ni som åker med.
Vill önska er varmt lycka till.
Kämpa på.
Jag lovar, det är så skönt att inte vara beroende mera.
Kramar från mig/ Lotta

Jag har biljett! *Hakar på

Jag har biljett! *Hakar på min vagn*
Hann ifatt igår kl 21!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se