Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

2016 Tåget är framme

Humör nu: Mycket bra.

Så mina vänner nu är det dags, det snus och rökfria tåget 2016 går i mål. Dammet från de sista kurvorna lämnar vi bakom oss och vi rullar in mot perrongen. Vilket år vi har haft, vi har upplevt mycket sol, regn, hetta, is, snö, vinter, vår, sommar, höga berg, djupa dalar, mentala stormar, avsked av medresenärer, återkomster, nya vänner, mat och dryck, nyfödda barn, hundvalpar, lycka men tyvärr också besvikelse och hårda landningar.

Detta mina vänner är slutstationen för det rökfria tåget 2016. Resenärer som fortfarande inte är mentalt säkra på låta bli att använda nikotin ombedes att borda det rökfria tåget 2017 på andra sidan perrongen. Det blåa loket(Norna ville ha det så) kommer att rangeras om till för det nya tåget.

Vi startade tåget 2016 med Lotta som lokförare, Roxy som eldare och mig som konduktör. Vi hade massa trevliga människor på tåget med individuella vagnar. Gesine, konduktör 2015, åkte med utan vagn tills hon av personliga skäl hoppade av i början på hösten. - Gesine min vän, vi saknar dig, hoppas allt går bra.
Det finns en massa andra namn som numera inte är aktiva längre som jag tänker på Trilla, Minimal, Britt, Norna, Cignot, Åsa, Jessica, Annie, KlaraElvira, Endagitaget. Jag har helt säkert glömt flera, förlåt får det.

Tåget är givetvis en fantasi, men en posistiv sådan som lever av att vi alla hjälper till. Det behövs positiva ting när man tar på sig uppgiften att sluta röka! Ni alla som loggar här är en del av detta.

Reglerna för det snus och rökfria tåget är enkla:
• Vi röker och snusar inte detta år. Vad som händer sedan vet vi inte, det är tillräckligt stressigt att verkligen ta beslutet och genomföra att sluta röka processen.
• Den som röker innan vi går i mål trillar av tåget, och får springa för att komma ifatt. Det gör jävligt ont att trilla av tåget.
• Varje resenär som har giltig billjett får en egen vagn och kan välja färg och innehål helt fritt på denna vagn. Vi hjälps åt när någon behöver hjälp. Resten löser sig med sund anarki.

Jag är otroligt glad att Juntro accepterade att ta över som konduktör för det rökfria tåget 2017. Hon var en förebild för mig när jag först kom i kontakt med loggen förra året. @Juntro, konduktörer trillar inte av. Hur skulle det se ut?

Livet är gott som rökfri.

Med vinden i håret,
PEB Konduktör 2016

Kommentarer

Loggen gillar tydligen inte

Loggen gillar tydligen inte längden på mitt inlägg. Jag låter det vara som det är

Nä konduktörer trillar inte

Nä konduktörer trillar inte av!!! (Sidoreflektion: Trilla av förresten - det är ett val vi gör att röka eller inte göra - trillar/ramlar är något som bara råkar ske). Slut med det nu! att välja att röka alltså - är det slut med!

Och ... oj var jag en

Och ... oj var jag en förebild för dig ... oj! (och så tappade jag greppet och valde att röka igen och igen och igen) DÅ ska jag försöka förtjäna att kallas förebild nu då! :-)

Ha ha...du är stört

Ha ha...du är stört skön;-))..med vinden i håret=)
Gott Nytt år PEB! Du ÄR och har varit min förebild ända sen jag började blogga här..
Läste din blogg och blev inspirerad och tvärsäker att nu fick det vara nog.
På den vägen är det;-)
Tack för att du är ett Lysande exempel!!!!☆☆☆☆☆=)

Ja vilket år det har varit

Ja vilket år det har varit för tåget o dess resenärer! Jag önskar alla som varit på tåget allt gott i livet o det har verkligen varit en resa vi gjort tillsammans. Med berg o djupa dalar. Vinkar adjö till dig som konduktör PEB. Kramar från mig till alla som varit på tåget.

Hejsan PEB och alla ni

Hejsan PEB och alla ni andra.
Tittar in och säger hej. Har ju inte varit här så mkt pga mitt mående.
Men rökfri det är jag .
Hade totalt glömt bort tåget. Oj att det gått ett år sedan nu. Otroligt.
Hoppas det går bra för dig och alla andra.
Jag är i alla fall helt klart en ICKE RÖKARE.
Ha det gott/ Lotta

Hallo, PEB, da bin ich

Hallo, PEB, da bin ich wieder! Also, diese Zugidee ist ja wirklich langlebig, die Passagiere allerdings nicht. Da bin ich schon gespannt, wieviele dieses Jahr auf-und abspringen. Der Witz war ja, dass man eben sitzenbleibt, auch wenn es noch so schwerfällt. Nu till "ingermansland" - das ist eine Falschuebersetzung, ich meine "Niemandsland". Also eine Art Grenzland, wo man weder Raucher noch Nichtraucher ist, zu keinem Lager gehört und stets entscheiden kann : dahin oder dahin oder einfach stehenbleiben. Stelle ich mir interessant vor, muss aber noch ein bisschen daran arbeiten. Bb (bis bald) Gesine

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se