Nyår snart, alkohol eller inte

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ojojoj snart nyår, det brukar ju betyda välkomstdrink, vin till maten, whisky till kaffet och skumpa klockan 24.

Hur fan ska man göra i år? Dricker jag så ökar ju risken att jag smygröker från någon stackare som har cigg men dricker jag inte kommer jag att bli irriterad på de som dricker och också eventuellt på de som röker så jag röker jag med för jag blir så irriterad....HUR tänker ni där hemma i stugorna om nyår?

Ska man liksom leva i nyårsförnekelse och tänka att det är vanlig lördag? Syrran är här och hon har varit rökfri i en månad men tänker att "röka på nyår" inte är så farligt bara man inte röker dagen efter.... men va fan....då känns ju de rökfria dagarna lite bortkastade och jag tänker att jag vill ju klara dessa storhelger utan cigg. Inte "belöna" mig med cigg för att jag varit "så duktig"

HUR kan man vilja unna sig en cigg för att man varit så duktigt?? Jag har själv gjort det miljoner gånger men när man tänker på det....unna sig 4000 giftiga ämnen för att man varit duktigt....det är för fan ett straff...eller?

Hur som ...snart två veckor rökfri i alla fall

Kommentarer

Jessie, Från mig till din

Jessie,
Från mig till din syster; Hon är en idiot. Punkt.

Det har inte att göra med att "unna sig en cigg". Du och även din klantskalle till syster håller på med att bli av med ett synnerligen giftigt och beroende framkallande medel. Det kommer bara att lyckas om du ger fasen i att röka en endaste gång till.

Du håller på att programmera om allt i ditt liv. Förr eller senare så måste du programmera om alkohol situationer också. Där finns det bara 2 möjligheter: Alkohol utan nikotin eller du får ge upp att dricka alkohol. Det är upp till dig att bestämma om och när du klarar alkohol utan nikotin. Kom igen, du är stark du har redan klarat 2 veckor, kasta inte bort det nu. Snart blir det bättre, men bara om du inte intar nikotin

Jag skulle "unna" mig en cigg

Jag skulle "unna" mig en cigg till rödvinet.efter ett stopp på 8 månader. Då min flicka va några veckor o amningen inte fungerade. Lurade migsjälv o köpte ett paket . Inom loppet av 2 veckor va jag tebaks i gamla vanor o uppe i paket om dagen. Efter att en bekant i min ålder( född sent 70 tal) fått lungcancer. Konstaterad pga tobaksrökning. Då drabbades jag av panik. Har rökt lika länge 20 år typ o lika mkt som hon. Slutade för 7 månader sen o tänker aldrig unna mig ett enda bloss igen. Det är inte värt det. All lycka till dig o din syster:)

Jag har gjort det; Hade varit

Jag har gjort det; Hade varit rökfri ett halvår när det vid tolvslaget dukades fram skumpa och cigarrer. Jag tänkte att cigarr är ju inte samma sak för man tar ju bara munbloss. Så jag tog en cigarr och puffade och tyckte det var äckligt, då tänder någon en vanlig cigarett och vips ber jag om att få en vanlig istället för cigarren.... Och här är jag ju igen! Denna gången rökfri i knappt en månad på nyårsafton, men jag tänker INTE "unna mig". Jag kan inte det, jag är ju beroende av skiten, precis som en alkoholist.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se