Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Snart jul!

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla vänner!

Nu är det bara ett par dagar kvar till jul, och här sitter jag och har fortfarande inte kommit tillbaka efter mitt bakslag, så jag röker med andra ord ännu, även om det inte är på samma nivå. Jag fick tag i Zyban ett par dagar för sent men kunde fortsätta, men nu känner jag däremot att jag kan ju inte fortsätta hålla på och röka och ändå äta dom när jag fortfarande inte lyckats vända mitt dåliga bakslag. Jag bestämde i går kväll att jag sparar nu tabletterna i stället och börjar om när jag känner att jag är redo efter jul. Slöseri att ta dom och vänja kroppen att både röka och äta tabletter, så nej, jag fick ta mej en funderare även om jag inte är lycklig över denna jäkla situation, men kanske förhoppningsvis lättare efter helgerna nu, och under tiden får jag tänka på att inte komma upp i min vanliga ranson eftersom det varit lite fler några dagar nu. Ska hämta barnen vid tåget om några timmar, och då är det lättare att inte röka så mycket, och sen måste jag erkänna mitt nederlag som jag inte sagt något om. Vet ju hur besviken min dotter blir, och mitt lilla barnbarn säger ju alltid att mormor inte ska röka. Ja, man får stå sitt kast, men samtidigt skönt att det kanske inte blir så mycket nu då. Till en del andra i familjen har jag inget sagt då man får höra "jag är inte förvånad", eller "det visste jag redan från början att du inte skulle fixa, och "så svårt kan det väl ändå inte vara".....osv ni vet. Men mina närmaste vänner vet och barnen måste få veta.
Så.! Då fick jag beklaga mej lite. Till er andra som lyckats säger jag ett rungande grattis och menar det från hela mitt hjärta, och lita på att jag snart ska fixa detta. Jag slutar heller inte gå in här då man får pepp.

En riktigt God Jul & Gott Nytt År till er alla, och massor med julkramar från mej.

Kommentarer

Hejsan godmorgon :) Jag

Hejsan godmorgon :) Jag förstår dig precis- jag gjorde ju också ett snedsteg i helgen, efter att ha varit rökfri i 10 dagar- nu är jag inne på 3 dje rökfria igen. Det är ett helsicke att komma på rätt köl igen.
Egentligen slutade jag 24 november, men det höll bara varannan dag....
Jag sa inget till mina kära om mitt nesteg, inte förrän förrigår erkände jag för min sambo att jag trillat dit men rest mig igen- han verkade ha tappat tron på att jag kan sluta, vilket sporrade mig faktiskt, jäklar jag ska visa honom att jag visst kan, jag hörde hur besviken han blev...
det är bra att du ligger lite lågt med rökandet, och att du bestämt att du bearbetar dig o ditt inre att efter jul när du kommit till ro, då slutar du.
Ja dessa barnbarn, när jag slutade första gången 2014 i jan, så var ett av mina banbarn bara 2 år- o nu i höstas, när han är 4, så kom han ut och titta -mommo, vad gör du? -hmm jag röker, så svara han nåt i stil med att han inte visste att jag rökte, då kom jag på att han var så liten då jag inte rökte, så han mindes inte, o halva hans liv var jag icke rökare .....
Min sambo var ihop med en tjej för många år sen, som rökte- hon fick strupcanser och dog, fast hon gjorde slut med honom när hon fick reda på att hon hade det- men han berördes ju av det ändå såklart, så därför är han extra bekymrad att jag röker.
Jag önskar dig en god jul med barn o barnbarn, och förök att minska mycket på röket- när du blir röksugen, försök låta det vänta, sjut upp det, tänk; jag går ut lite senare, jag ska bara.... som Alfons Åberg :) Du kommer att klara det finemang, när du sätter den sidan till
Kramar

Njut nu av julen istället &

Njut nu av julen istället & släng bort det dåliga samvetet så tar du nya tag 2017. =)
Sluta med zybanen för det är onödigt att slösa och vänja kroppen vid både cigg å zybanen. Det är så typiskt med dessa kommentarer....det visste jag att du inte skulle klara...ååå visst är det irriterande. Grrr...

Roligt att du kikar in här för jag saknar dig men vi hörs senare =))
En riktigt God Jul önskar jag dig med nära & kära <3

Julkramisar fr Julängeln

Bort med dåligt samvete (det

Bort med dåligt samvete (det gör att du bara röker mer)
bort med skam (det gör att du röker än mer).

Detta är ett val du gör. Kom bara tillbaka och skriv och fundera och planera högt (i text) tillsammans med oss.
kram och God jul!

Det är okej att ta ett

Det är okej att ta ett bakslag och bestämma nytt datum. Det har nog de flesta av oss gjort. Själv har jag slutat så månge gånger att jag inte kan hålla ordning på det längre. Dock är kommentarer som "nu igen" och "få se hur länge det går den här gången" från nära och kära inte någon hjälp på vägen. Vi här inne vet ju hur svårt det är. På det igen efter jul bara. Tycker du är strong som är härinne ändå och skriver.

Äsch då,,Bara att ta nya tag

Äsch då,,Bara att ta nya tag när du känner dig redo.
Ibland måste man misslyckas många ggr innan man förstår vad man gör för fel.=)
God Jul=)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se