Stopp !

Hej alla kämpare! Åh vad glad jag är av att ha blivit medlem här och nu för 100 gången försöker sluta röka.... Som man säger så finns det en mängd olika anledningar som stoppar en att fimpa för gott! Har överlevt utan nikotin i miljöer med icke rökare i dagar, £
om inte i veckor. Men problemet är att jag vill röka så snart jag är ensam,hemma eller ute. Jag blir som besatt. Jag är redo men ändå ej. Uh jag känner mig rädd för att misslyckas igen... Men jag har bestämt mig för att ge gärnet. Frågan är: Hur har ni alla nyblivna ickerökare planeret inför stoppdagen? Hur har ni gjort när ni har haft röksug? Vad kände ni exakt när ni fimpade? Nedstämdhet?

Kommentarer

Välkommen hit Jag blev inte

Välkommen hit
Jag blev inte nedstämd utan det var tvärtom en skön känsla att äntligen...
Jag drack vatten och tuggade läkerol vid de värsta sugen i början. Jag planerade att sluta men inte så fort som det gick utan jag var tvungen för jag skulle opereras så jag fick hjälp av en sluta röka sköterska & medicinen champix.
Lycka till

Välkommen i gänget!!! Det

Välkommen i gänget!!!
Det låter som om du kommer att klara det galant, när du kan vara utan att röka i dagar, så då är det bara du själv som du får kämpa mot, dessa hjärnspöken som viskar,
jag var rökfri i 2 år, men trilla i rökträsket i våras igen- nu kämpar jag sen 24 nov med att sluta, först var det typ varannan dag icke rökare, i dec hann jag med 10 rökfria dagar, sen föll jag igen, skam den som ger sig- nu är jag på dag 3 igen.
Jag har använt plåster 21 mg/24 timmars, men de är starka så jag tar bara halva. Nu försöker jag vänja mig av med dem också, har haft en halva sen i går morse.
Vissa dagar känner jag en sorg, sakand- hjärnspökena viskar att varför ska jag vara utan att röka? Jag gör som jag vill, måste jag vara utan att röka på nyårsafton...bara om jag röker lite... men jag har lärt mig, för mig gäller noll tolerans, finns folk som bara feströker och klarar av det, inte jag.
Läste nånstans att varje cigarett man röker, planterar begäret/behovet/förväntan för nästa.
Gör kanske en lista och skriv alla fördelar med att röka, sen en med alla nackdelar :)
Jag för min del satte i förrgår på min status på FB att jag slutat igen, för då är det som officiellt, då blir jag ännu mer sporrad att inte trilla dit igen- det gick så himla bra då jag var rökfri i 2 år.
Denna sida är den bästa tycker jag, man får skriva av sig abstinensen, man får så bra pepp o uppmuntran av människor som vet precis vad man pratar om, alla sitter vi i samma båt, så kan man själv peppa andra och det känns också så himla bra.
Jag önskar dig stort lycka till, tänk snart är du fri, rökfri, en icke rökare
Julkramar

nedstämdhet och extremt

nedstämdhet och extremt mycket ilska har jag tampats med :) så det är fullt normalt.. det jag har fokuserat på är dock att hitta vägar runt ilskan och att försöka ta tag i min ilska på ett sätt som jag inte gjorde förut.
samma med nedstämdheten men den skyllde jag mer direkt på min dumma kropp och dennes idiotiska beroende xD
går sakta frammåt kan jag meddela och jag är nu på dag 89.. :)
men man inser att man har mycket känslor nedtryckta när man tar bort nappen.

annars så har jag velat sluta länge och försökt många gånger innan men denna gången stod väl stjärnorna rätt på himmelen för det fungerade xD

Tackar alla!!!! Peppa peppa

Tackar alla!!!! Peppa peppa för alla!!!!

Välkommen hit! Mitt råd till

Välkommen hit!
Mitt råd till dig är att inte jämföra ditt stopp med någon annans.gör det för din egen skull.
Sen kan du få tips längs vägen.
Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se