Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag nio

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla nikotinkrigare :)

Nu är det min nionde dag utan cigaretter. Det är fortfarande väldigt svårt att ta sig upp ur sängen, det är lätt att bli kvar där längre än vad som känns vettigt, men har märkt att ju längre jag ligger kvar desto tyngre känns det.

Idag orkade jag mig upp tidigare än vad jag gjort hittills, eftersom jag hörde att kaffebryggaren var på efter att min partner gått till jobbet och inte stängt av den. Blev sugen på kaffe, och fan vad gott det är. :) Även utan cigg.

Innan jag slutade var det ju alltid det första jag gjorde varje morgon; att ta en kaffe och en cigg. Trots att den cigaretten egentligen inte var så nice. När jag precis vaknat känner jag mig ganska ömtålig och känslig och då känns cigaretterna extra skadliga. Det goda med morgonciggen är en illusion skulle man kunna säga. Det "goda" är kroppens begär efter nikotinet som stillas. Kroppen har sovit en hel natt utan nikotin och det är därför idén av morgonciggen känns så otroligt nice. Inte själva rökandet av den. (Jag rökte ett paket om dagen när jag rökte). Det är bara skitsnack från min kropp som är beroende. När jag "mediterade" samtidigt som jag rökte en cigg, alltså fokuserade till 100% på hur det känns i munnen, smakar, osv, så kände jag att det smakar fruktansvärt äckligt. En smak av metall och smuts.

Jag är stolt över mig själv att jag har klarat nio hela dagar utan cigaretter, men jag vet att det här bara är början. Att sluta röka efter tio år kommer vara en långt utdragen process. Jag ser på det som att det är en livslång utmaning, som blir lättare och lättare ju längre jag orkar hålla upp. Ju längre tid som går utan en cigarett desto större del av min identitet blir ickerökandet. Men jag ska försöka att aldrig glömma hur lätt det är att falla tillbaks. Vilja72 skrev ett inlägg idag om att den var på semester i Thailand och hjärnspökena började säga till den att (ungefär) "ingen behöver märka något, du kan ta en bara" osv. Jag ska försöka minnas det när de rösterna gör sig påminda i mitt huvud, att det är kroppen som är så jävla beroende att den försöker lura sig själv till att börja igen. Och jag ska säga till de rösterna, lugnt och stilla att; "tyst med er, ni är inte jag. Ni är spöken från en gången tid och jag ska vinna över er."

Avslutar detta inlägg nu, måste springa och köpa en julklapp innan jobbet.

Kram på er alla krigare! <3

Ps. hur taggar man någon i en kommentar? Hittar inte hur man gör. Ds.

Kommentarer

Underbart :) 9 dagar

Underbart :) 9 dagar Grattis
Du resonerar så bra, det är kroppen och psyket som är den värsta fienden att kämpa emot, det är väl den, hjärnan som gör att de blir till en vanesak att röka.
Märkte i helg efter mitt bakslag, när jag rökte; jag var ju egentligen inte sugen att röka, det smakade inte bra, men likförbannat rökte jag några cigg i helgen, bara för att jag hade ett paket hemma, igår lämnade jag paketet till grannen, kändes skönt att få dem ur huset.

Samma tankar hade jag när jag var ensam hemma; ingen ser att jag röker, sambon ser inte, han jobbar på annan ort.... men men, igår bekände jag för honom mitt sne steg, han suckade och det lät som om han tappat tron på att jag kan sluta- det sporrade mig faktiskt- jag tänkte nu jä-lar anamma ska jag visa att jag visst kan, skrev på min status på FB för att sporra mig ännu mer, tjohej så mycke pepp man får där också, fast det är inte som på denna sida, där vi kan skriva ner sina innersta kamp tankar o bakslag o abstinensbesvär, och få pepp av er som sitter i samma båt, vet vilken demon vi kämpar mot :)

Vi ska få fienden att ge sig, nikotin får dra dit pepparn växer- för VI behöver inte den mer

Ha en fin resten av dan, tagga nån? Kan man det, säkert men jag vet inte hur, nån som kan?

Hej och stort grattis till

Hej och stort grattis till ditt nionde dygn. Känner igen mig i det du skriver!

Nu slutför vi den här dagen rökfritt och så fortsätter vi in på nästa.

Jag tror inte man kan tagga någon. Om man vill säga något till någon specifik så får man kanske skriva en kommentar i denne någons sista inlägg - för att vara helt säker på att hen läser.

9 dagar...bra gjort!!

9 dagar...bra gjort!!

Tack för pepp! Betyder

Tack för pepp! Betyder jättemycket att få hjälp att slåss mot spökena! Min taktik hittills har varit att tänka; VAD är det som blir så himla mycket bättre om jag tänder en cig??? Ingenting faktiskt!!! Kämpa på, vi kommer greja det här

Tack för era svar och pepp :)

Tack för era svar och pepp :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se