Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En vecka har gått

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej! Jag har inte rökt på en vecka nu och det känns som ett år.

Det känns som om jag är i en tjock dimma och känner mig helt bortkopplad från min omgivning.
Sist jag slutade höll jag upp i två månader och jag minns att det tog cirka två veckor innan jag kände mig som människa igen. Jag är så frustrerad över att cigaretter existerar. Att jag började när jag var 14. Att det vidriga giftet har påverkar min kropp på så vis att jag inte har någon livslust utan det. Jag vet att det kommer bli bättre och jag känner inte att jag är nära att ta en cigarett, är bara så jävla arg. Jävla pissgift!

Under dagarna känner jag mig som ett ufo, och jag har en negativ röst i huvudet som säger till mig att jag är dum, svag och konstig. Jag vet att det kommer gå över men det är så fruktansvärt jobbigt.

Jag känner mig taskig mot min familj, har dåligt samvete för mina vänner. Jag vill ju att de ska få se mitt riktiga jag när vi träffas, men nu är det en kamp att ens ta in vad folk säger, är helt frånvarande.

På kvällarna mår jag bättre eftersom då känner jag ingen press att vara duktig och göra vettiga saker. Jag försöker påminna mig själv om att jag ska känna mig duktig eftersom jag kämpar på, men det är inte så lätt.

Men jag vet att det kommer bli bättre, jag kommer fortsätta kämpa. Det vidriga giftet ska inte få vinna. Var tvungen att skriva av mig lite.

Är det någon som har tips på vad jag kan göra för att må bättre i dessa första dagar?

Kram och styrka till alla som kämpar <3

Kommentarer

Rör på dig mycket, det spelar

Rör på dig mycket, det spelar ingen större roll vad du gör men gör det.

De första 3-4 veckorna gick jag på akupunktur mot nikotinsuget 2 gånger i veckan. Det hjälpte faktiskt. Jag läste även boken äntligen icke rökare av Allen Carr.

En vecka utan det förbaskade

En vecka utan det förbaskade giftet, grattis starkt gjort, kämpar själv på min egentligen andra vecka ungefär, men därememellan kom ett bakslag...rökte lite i helg. Det värsta tycker jag är jag själv, alltså måste vi lyckas bearbeta det psykiska.....men vi är luriga och baksluga, det var så jag lurade mig själv att röka i helg :(

Håller med PEB, håll dig sysselsatt, med vad som helst ...framför allt tycker jag just att skriva av sig här hjälper, o läsa andras logg och känna att du inte är ensam kämpare, vi sitter i samma båt.... o du ska väl också fixa biljett till PEB:s tåg :)
Lycka till

Tack för ert stöd <3 @PEB du

Tack för ert stöd <3

@PEB du har helt rätt, motion är superbra. Just nu känner jag att jag är nära att bli förkyld, så orkar inte gå till gymmet, men promenerade igår med en vän och det var höjdpunkten på hela dagen :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se