Nu är jag tillbaka igen, för tredje gången.

Igår rökte jag 3 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

God dag kära kämpare.
Jag är tillbaka nu igen. Tredje gången gillt antar jag. Igår klarade jag mig tills kvällskvisten, efter lite champanje och öl på jobbet kunde jag inte hålla mig (väldigt dumt intiativ första rökfria dagen, haha). Gjort är gjort och så är det. Bara att ta nya tag.
Idag vaknade jag och gick ut på en joggingtur, åt en god vegansallad och jag känner mig otroligt fräsch. Kunde varken igår eller idag sluta lukta på mina händer, de luktar ju inte rök och det är väldigt konstigt men bra.

Varför jag tror att denna gången kommer bli annorlunda är att jag inte ställt för mycket krav på mig själv. Har inga krav alls. Bara inte röka. Och skulle jag råka på ett eller annat bloss/cigg under tidens gång så får det vara. Jag ska denna gång inte hänga upp mig på ångesten runt ciggen jag HAR rökt, utan bada i lyckan av alla cigg jag INTE rökt. Jag tror det gör det lättare för mig att sluta.

Håll ut och njut av annat fantastiskt livet ger dig. Ni är starka och har kommit längre än igår. Och igår var ju supernyss, eller hur?!
Nu ska jag ta en napp. KRAM!

Kommentarer

Det kanske går lättare nu när

Det kanske går lättare nu när du tar det lite mer lättsamt. Kan ju lätt bli så att det känns jättejobbigt när man säger ordet aldrig, man känner sig nästan kriminell om man ramlar tillbaka då.
Lycka till denna gången =)

Bra där! Välkommen

Bra där!
Välkommen åter.=)
Hejja dig=)

Kram

Så bra skrivet ;) just det

Så bra skrivet ;) just det där som jag också har haft himla ångest om jag råkat röka några bloss trots att jag slutat röka- tror nu som du att man ska inte haka sig fast på det, bara man inte helt rasar ihop och tror att man är misslyckad och tänker att man inte alls kommer att klara av att sluta...och fortsätter att röka
nej, istället som du skriver, tänka "shit happens" och fortsätta att sluta röka :)
Ha en fin jul Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se