Champix

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Ja nu har jag varit hos doktorn. Jag tog upp mina problem med att försöka sluta med rökningen och trodde kanske att han skulle föreslå Champix. Men jag fick själv föreslå det samt slutarökacoach för han verkade inte ha så stor koll på det hela. Fick i alla fall inga Champix. Tror inte den läkarn vet vad det innebär att sluta röka och vad "mänskligt lidande" vill säga. Har i alla fall fått löfte om att en sluta-röka sjuksköterska skall ta kontakt med mej. Får väl börja i den änden. Kanske funkar om jag får en spark i baken. Ibland när jag tänder en cigarett så vill jag slå mig själv. Börjar förstå var självskadebeteende kommer från. Självförakt!
Nu skal jag i alla fall gå på lussefirande på dagis. Skall bli mysigt.
Hoppas ni alla som kämpar och krigar för att bli rökfria får en fin fortsatt lussedag.
Bamsekramar till er alla!

Kommentarer

Säg till din sluta röka

Säg till din sluta röka sköterska att du vill ha champix, det gjorde jag så jag behövde aldrig ha någon kontakt med just läkaren, hon ordnade allt. =) Hon följer också upp allt och ringer dig för att höra hur det går, och kommer med tips mm. Jättebra!! Så stå på dig
Vad mysigt med lusse på dagis <3

Det är bra med alla

Det är bra med alla hjälpmedel man kan få för att komma igång med slutandet, men förutsättningen med alla hjälpmedel är vår egen vilja att sluta, tabletter kan man lura sig själv att inte ta, samma med tuggummi plåster osv, i grund och botten måste man 100% vilja sluta röka (hihi det skriver jag dels för att övertyga mig själv också)
Hoppas du får champix för att komma igång
Lycka till, kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se